12. mar. 2007

Her trengs en flittig snekker.........

Dette huset i Lofoten,fotograferte jeg i sommer. Vet ikke hva det er med gamle hus og meg,men her sto jeg med tårer i øynene,det er helt sant ! Ser for meg for et liv det må ha vært her før,huset er enormt,likeså hagen,og bryggen er rett nedenfor. Har sikkert vært eid av en handelsmann.....kansje gikk det damer i lange flotte kjoler her,og mange lekende barn...? Og et yrende liv på kaia....... Skjønt så idyllisk var det neppe på vinteren !Men jeg sto lenge her og drømte meg bort,hvem kan eie dette,og ikke se hvilken skatt dette egentlig er ? Vedlikehold kan ikke ha eksistert,ikke en ny (eller halv-gammel) trebit er å ane noe sted,og malingen er heller ikke direkte ny...ser rett og slett ut som alle plutselig er blitt borte,blondegardiner og møbler med nydelige røde velour-trekk i stuen,døde blomster i vinduene,hva skjedde med de som bodde her ? Dette huset og dets skjebne "plaget" meg flere dager og netter etterpå,så mye at jeg søkte på nettet etter gamle opplysninger om eiere,da jeg kom hjem ! Fant litt,det er nokså riktig en væreiergård,bygd like etter 1850 ! Men da jeg noen dager etterpå så det omtalt i avisen,ble jeg aldeles målløs,og nesten sint !!! Nordland fylkeskommune har TO ganger bevilget penger til restaurering,uten at eierne har gjort noe med det,er det mulig ? Og nå er midlene trukket tilbake ! Men så se til å selge det da,så noen kan få redde stumpene,noen som har lyst og midler til å ta vare på slike verdifulle minner fra en svunnen tid !!! Nesten så jeg tar en sint-sint telefon til dagens eiere....

5 kommentarer:

Gunhild sa...

Takk for hilsen i bloggen min! Det var så gøy å finne en helt ny blogg her. Skjønner deg når det gjaldt det huset.....
Kjempefine bilder du har malt.

Hemma på landet sa...

Vilket underbart hus. Tänk, som sagt, när det var liv och rörelse där. Kram Stina

mona sa...

Gunhild : takk for fine ord om bildene mine !!
Hemma på landet : Har flere bilder av dette huset,kommer et fra kjøkkenet snart !!

Laila sa...

Hei. Slik kjenner jeg det også når noen ikke tar vare på sine gamle hus. Historie i hver en plankebit. Vi har et nabohus som jeg gjerne vil kjøpe. Det er det eldste huset i byen, og de tar ikke vare på det. Kjenner jeg blir sint når jeg tenker på det.

Fin blogg, har linket deg fra min blogg. Håper det er ok?

Lensom sa...

Må bare spørre deg om dette huset her...stod det på Moskenes i Lofoten? Der står i alle fall et som ligner veldig, og det har jeg fantasert om siden jeg så det for første gang !