20. jun. 2007

Hos våre naboer,svenskene.....

Her går det i maling enda,ute er det surt og kaldt,så det frister lite og være utendørs...men,men - da får man kose seg inne,med litt data innimellom malings-strøkene.....


Havnet på visning i Sverige igår kveld,og der ble jeg lenge !!Synes svenskene er så flinke til å lage det koselig og sjarmerende rundt hjemmene, og torpene sine.....og her,ved sjøhusene........
Koselig ?


Litt fransk-inspirert..........Oooooops........ikke bra,men til salgs er det.........vel,tror ikke dette hadde vært førstevalget........men utgangspunktet er jo bra,bare man har uante mengder med arbeidslyst......! Og inni er det mange kakkelovner ,i god stand.....rart igrunnen !
Idyllisk ? Helt i min smak........

Koselig å dekke til et hyggelig måltid her......? Tallerkenhylla og benken likte jeg,og sånne svart-ovner er utrolig stemnings-skapende,syns jeg.


Åååååå,så fine farger.........dette rommet roper "sommer"......Jøss....her tror jeg de har ment å ha blå himmel,uansett vær.....!? Jeg hadde nok gått for hvitt.......og de fine bordene hadde jeg tatt inn........er på jakt etter sånne,men det er visst ikke så vanlig her.....IKEA har jo,men de skal gjerne være gamle........
Bilen setter stemningen her,selv om den neppe er i daglig bruk.......men fin er den jo faktisk,selv om jeg ikke kan like rustne vrak rundt husdørene........dette må være unntaket !

Mmmmm,her var det koselig ! -sa min samboer da han så dette,og jeg var helt enig !!Lunt og fint.........


Hmmmm,skeptisk......skal alt selges ? Blir bestandig engasjert når bildene henger på veggen,når det ellers ser forlatt ut.....trist å se. Fine møbler er det også,det skapet hadde vært noe.....
Fint !

Hvor er pelargoniene....? De skal liksom bo i sånne vinduer........helt i min smak,dette rommet !


Nå er dere vel lei for lenge siden ? Jeg tar sjangsen,måtte ha med dette............Og dette,tenk og få pynte og ordne ute på denne verandaen......ja,takk !!! Den tar jeg gjerne.......har jo gyngestolen klar,nymalt og allt,sånn at den kan stå ute ! Vel,.......vi har tre.......kjekt å ha !!
Nå må jeg vel komme meg tilbake til penslene....pausen er visst over.. Kos dere iallefall,og ha en fortsatt fin onsdag !!
14 kommentarer:

Interiørhuset sa...

åh...så masse nydelige hjem og detaljer du har på bildene her...kanskje man skulle flytte til sverige??? I dette innlegget fant jeg flere hus som jeg gjerne skulle ha tittet litt nærmere på.Nå som vi er på hus jakt er det nesten ingen hus som faller i smak i Norge.

Hvis du leter etter slike halvmånebord kan jeg gi deg ett lite tips. Kjøp ett rundt bord og del det på midten,da får du to slike. Er mange som gjør det=)

Mikkeline sa...

Blir ikke lei av slike bilder nei. Det er noe med svenskene, -jeg er en skummel sjåfør når jeg kommer over grensa, det er så mye utenfor veien som fanger interessen. Sverige er nok mer kulturnasjon enn vi er, -de vet å ta vare på det gamle, -vi får prøve å lære litt av dem!

Ingrid sa...

Der var det mange idylliske og koselige hus! Drømmen er jo et slikt landlig paradis...
:) Ha en fin dag!

Hilsen mor Ingjerd sa...

Kjære Mona og Roar.
Håper jeg kan tilby soveplass i det fransk inspirerte rommet og servere morgen kaffen i rommet hvor pelargoniene manglet . Alt skal i fantasien være på plass.Gleder oss til dere kommer. Vi får besøk fra England i helgen ,tante og niese av Kieran. Ta godt vare på hverandre . Glad i dere.

Skrotmaja sa...

Oj så många och vackra bilder! Jag älskar gamla hus. Det här var en trevlig titt-stund : )

En trevlig midsommar önskar jag dig!

moderncountry sa...

Å så mange flotte og ikke minst sjarmerendes boliger! Er selv så glad i det norstalgiske og torp og småbruk faller godt innenfor den kategorien :)Ja, du har helt rett, de er kjempeflinke til å gjøre det så hjemmekoselig og romantisk rundt seg. Kaller det romantisk jeg, bonderomantisk :) Dere er på leting skjønner jeg?

Hemma på landet sa...

Otroligt härliga bilder. Kram

Flower Power sa...

Hei på deg. Var innom deg og så igjennom hele siden din, og jammen finner du mange fine bilder!!:) Det var mye "drømme, drømme" og "ønske ønske"....Masse fint på Finn.no har du funnet også ser jeg.:) Man skulle jo hatt ubesgrenset med plass!...(det hadde jo blitt litt vel mye å vaske og holde styr på etterhvert, men....) Kommer gjerne innom den fine siden din igjen.

Hjerterommet sa...

Det var mange fine hus. Jeg har sansen for svenske hus;)
Jeg har gått kunnet tenkt meg et av de husene der.

Anna Lisa sa...

Masse flott inspirasjon det var i bloggen din:) Koselig å se på.Ha en fin sommer.Eg kjem til bake til sensommeren med bilder av mitt nye hjem.Klem

Ellie sa...

Så mange koselig hus! Jeg er veldig glad i den landlige stilen, ikke noe byliv på meg, nei! (Vel, noen korte opphold tar jeg gjerne innimellom!)

Hulda sa...

Så flotte bilder du har vist i dette innlegget. Virkelig mange fine hus, og nydelige er de både inne og ute. Flott det sommerrommet, som du kalte det, med de herlige, lette gardinkappene. :)

Turid sa...

Så masse trivelige ting på bloggen din . I dag likte jeg best sommerrommet, har alltid ønsket meg en slik solveranda. Er ofte innom hos deg , du har så mye spennende ting som jeg liker!
Du får ha en fortreffelig St.Hans!

elin1976 sa...

Nå satte du meg på en tanke jeg ikke burde bli satt på ....he he Noen venner av oss har kjøpt en gammel skole i Sverige. Tenk det, et gammelt skolehus som de skal innrede og inndele i masse rom til seg og 3 barn. Gleder meg til vi reiser på besøk der. Bildene var fine og noen litt mindre fine. Men du har så rett. svenskene er kjempeflinke til å skape flottet sommerslige stemninger. Ha en fin dag:O)