1. jun. 2007

Litt av hvert......

Må få vise dere et stemningsbilde først,idag...... og så noen "skrekk og gru"-bilder.......
grusomt å se....bildene har jeg tatt gjennom knuste vinduer.....kunne nok stått her lenge og fantasert ! Hva får noen til og samle koffertene og senga si,og så skjer det ikke mer...? Og så midt på kjøkkengulvet...?? Har vist bilder av dette huset før,da på utsiden,og det står i Lofoten.

Dette er tatt av spiskammeret...tenk og kunne gått på "selvplukk" her inne...... helt utrolig at vinduene er borte,og ingen har forsynt seg......ser iallefall ikke sånn ut !! Her er tydeligvis flere "tidsepoker"......i et rom ! Det første jeg så var brødboksen.......trykk for større bilde......


Et ku-horn på bordet....? Stylingen må sies å være spesiell.......men det skapet er jo nydelig,og lykta på benken.......tenk å fått reddet noe av dette ??Shabby......ja,men fint likevel ! Man kan jo tenke seg hvordan disse tingene blir seende ut i et hus uten vinduer,etter enda en vinter......drar jeg til Lofoten i sommer,vet jeg bare at jeg må til dette stedet og se etter huset igjen,om det står.....det gjør det nok,men noe vakkert syn er det sikkert ikke...

Her er min pappa fotografert sammen med sine foreldre,ikke så god kvalitet på bildene,men......

Og her står han,som storebror,sammen med min onkel,han som samler gamle ting til meg ! Artig bilde,tatt utenfor huset til mine besteforeldre.


Og her sitter pappa på fanget til sin bestemor (mormor),som het Nanna,fint navn synes jeg.. liker disse bildene så godt,så jeg har tatt kopier av alle,og de skal brukes til et annet av mine mange rare påfunn...... Jeg har nettopp arvet et gammelt bord,og det skal males hvitt,og oppå er det en glassplate....og under denne skal bildene bo.......
Men nå skal jeg ut å male hus,må,må,må........utrolig kjedelig,siden jeg ikke kan fordra fargen.....den er veldig blå,kan man si.......tenk om jeg kunne malt hvitt,og sett hvor pent det ble !! Huff og huff,så kjedelig det er når andre har bestemt,og man ikke har noe man skulle sagt ! Når vi en dag blir huseiere,skal INGEN få meg til å male det blått,bare så det er klart !! Solen skinner,og det skal den visst gjøre enda noen dager...så her er det bare og stå på ! Kos dere så lenge......15 kommentarer:

Mor Ingjerd sa...

Hallo kjære Mona.
Det var fint at du funnet og bevart familiebilder med Arvid.
Bildet du viste først var utrolig vakkert. Håper dere kommer sørover en tur i sommer. Savner dere og er glad i dere.
Mor Ingjerd. Far hilser også til dere begge

Tonje sa...

for ett utrolig vakkert stemningsbilde av soloppgangen du viste her i dag...

Hvordan i alle dager kan noen bare la huset stå med slike flotte invetarer for å mer eller mindre råtne??det er en stor skam,får håpe du eller noen andre får hentet de vakre tingene g la demfå komme til heder og ære igjen...

Koslige familiebilder...
Ha en flott helg=)

mona sa...

Mor Ingjerd : Heisann,ja vi kommer nok i retning Lierskogen,i Juli !! Gleder oss til å treffe alle !! Nå har vi jo så fint vær,så det er så vidt vi sover.....inatt kom solen opp kvart over to !! Kos dere,og hils fra oss !!

Tonje : Hei ! Jeg er nok desverre ikke i slekt med de som eier dette utrolige huset.....men hadde jeg vært det........YES ! Da skulle jeg kjent min besøkelsestid,kan du si.....! God helg til deg også :)

Norah sa...

Så artig med de gamle bildan. Legg merke til alvoret...?! ja det var tider det.... :-)

Jada, du husker rett. Kari er journalist og jobber for Dagsrevyen i NRK. Hun er meget dyktig og et UTMERKET yrke for henne. Rett dame på rett plass :-)

Og ja, pappa er på beina igjen. Sakte med sikkert. Snakk om englevakt. Helt vilt at han overlevde i det hele tatt. Han husker deler av fallet, og sier at han traff betongen med rompa først og så husker han ikke mer. Med andre ord, hode traff neste. Gruff...... :-(

Her har sommeren kommet. Varmt og godt. Litt sniktrekk men det er bare godt.

Hektisk her med Sommer Marked. Helt vilt rett og slett. Vi jobbet 17 timer i går, og jeg vet ikke når vi kommer oss i seng idag. Men artig?...vi moille oss :-)

No har vi middagspause så æ bare måtte sende nån svar rundt her.

Kos dæ med maling av hus (det værste æ vet forøvrig) og nyt sommeren....

Anne Mette sa...

Hei Bestefars verksted!
Jeg har gitt deg en utfordring, sjekk bloggen min.
Ha en fortsatt fin kveld.

Ida sa...

Nydelig bilde øverst. Koselige familiebilder også, med din far. (:
Det huset såg litt trist ut ja. Kanskje det er noen arvinger som bor for langt unna og har gitt opp....? Sikkert mange skatter der...
Ønsker deg en fin lørdag. (:

Hulda sa...

Så fine bilder du viser, flott stenmingsbilde. Det gamle huset i Lofoten er jo helt fantastisk. Likte så godt det skapet med gardiner foran vinduene. Nydelig. Koselige å se bilde av onkelen din som gir deg så fine ting. Han er nok favorittonkelen din. :)

Mikkeline sa...

Det er så spennende med slike bilder av forlatte hus, jeg går også sånn og kikker inn vinduene på øde forlatte hus, litt med hjertet i halsen, for det kan jo være noen der. Det er bare så irriterende at mange er alt for flink til å trekke for gardinene før de drar;)
Det hørtes så fint ut å bruke de bildene på bordet slik, du er virkelig kreativ.
Ja, og jeg skjønner godt det med husfargen. Når jeg kjører forbi rekkehus der et av husene skiller seg ut med annen farge, tenker jeg at en slik særpump ville sikkert jeg ha vært, så det er bra jeg ikke bor slik;)

Liv sa...

Drømte meg helt bort her inne! Tusen takk for titten! Jeg har faktisk en god venn som bor i Bodø som også samler på små mugger! :)

Eva Agnes sa...

En riktig skattkammare det huset vid Lofoten. Åk dit igen. Det hade jag gjort. Inte kan du bara låta dessa saker stå där till ingen nytta... :-) Somliga saker måste räddas.
Och fantasin!!! Vad har fått dessa männsikor att bara lämna allt, hals över huvud...??????
Förklädet på väggen är mest talande, tycker jag.
Tack för att du visar bilderna på huset och på din far och hans föräldrar.
Kramar Eva Agnes

Skrotmaja sa...

Himmel vad spännande att se! Man blir nyfiken och vill veta mer, mer, mer... : )

Solkatter & dammråttor sa...

Ja,du det var en originell "inredning" i det huset, må jag säga=)Men vad många fina saker det var där inne...det där hörnskåpet skulle jag vilja ha.
Det är verkligen synd att gamla fina hus bara får stå och förfalla.
Hoppas ni också har fint väder...här är det underbart sommarväder.HA D!

Beate Larssen sa...

Landegode i kveldssol er og blir et vakkert syn! Flotte bilda av familien din var det også. Huff, hvordan kan noen bare la flotte hus forfalle helt? Noen må jo eie huset uten vinduer? Hmm... Får håpe noen har tatt ansvar.

Torill sa...

For et spennende hus. Du får sjekke hvem som eier, å høre om du kan hjelpe de å "rydde" litt....
Koselig med slike gamle bilder!

anniche sa...

Nydelige solbilde!
Dere har så vakkert lys der oppe at det er helt til å bli rørt av!!!

Tenk at det huset bare står slik , uten at noen forsyner seg ...
Merkelig , kanskje du skulle bare titte inn igjen .....hihi§O)
Uansett , det ender vel med at huset blir revet med tingene i ...og det er jo altfor galt !
Tenk hvor fint det huset sikkert har vært engang i tiden da.
Så moro å se alle de flotte bildene du tar av forskjellige ting , du er kreativ!

Likte så godt familiebildene dine også , flotte!
Jeg elsker slike bilder selv jeg - og har endel gamle av mine forfedre.Nå leter jeg etter noen riktige gamle ærverdige rammer til de...

Klem og ha en gooood dag i nord!