16. feb. 2010

Hagetanker = terapi.....

Calystegia er navnet på denne herlige blomsten....som jeg gjerne skulle hatt,om jeg eide en liten hageflekk ! Har drømt meg bort,på http://www.bakker-norge.com/ ,og her var det mange nydelige vekster ! Også i år,ser det ut til at jeg havner i "rosa-kategorien".....

Duftende floks, "Europa 1",heter denne....se på de nydelige fargene,og detaljene ! Tenk at dette en gang var et frø.........helt utrolig......Lampranthus roseus......,under et vindu med blondegardiner......for et syn !!! Lengter så mot vår.........og et hvitt hus......ikke et blått......vet at velforeningen her har "søkt" om å få alle husene malt i hvitt,men det tror jeg kan bli vanskelig,i og med at noen malte husene sine i fjor.......tror ikke de maler x-antall strøk med hvitt,allerede i år !!! Ikke er det gratis heller.......og mye jobb !!

Lavatera,blanding,er også en sort jeg syns er utrolig fine.......mange rosafarger sammen......


Lavendel, "Lodden Pink" må man kansje også ha,lurer veldig på om min lavendel,fra i fjor,har overlevd denne kalde vinteren....! Hvis ikke,må jeg nok investere i en ny,for den deilige lukten ble vi avhengige av......! Har allerede handlet frø,og samlet eggekartonger til å så i.........det gikk bra i fjor,men de stagnerte helt,etter at de ble ca 2 cm høye........så noe har jeg nok bommet på !!
Margeritt, Madeira "Crested Pink",heter denne skjønnheten ! Jeg er glad i margeritter,men hittil har jeg bare hatt de hvite.


Melittis har jeg aldri hørt om,men søte var de !!! Minner meg om en engel,i rosa kjole !! Helt nydelig,ikke sant ?
Pion," Santa Fe",heter denne vakre skapningen......har aldri hatt pion,vet ikke om de liker seg i krukker.......tror ikke det. Og uten hage,må jeg vel bare fortsette og drømme om pioner,for de står veldig høyt på ønskelisten !!!Rhodohypoxis, "Lily Jean".......tror jeg heller ikke jeg har sett før,men fine er dem,ikke sant ? Herlig farve....som står godt til sink.....ja,for det er jo et must !! Måtte hatt en enorm hage,om man skulle hatt plass til allt man drømmer om......for drømmer,ja det gjør man,selv om man er hageløs :) Og til og med husløs...........man må vel kansje starte der,i rett ende..... Nå er jeg så lei av kulde og snø,at jeg leser hageblad på trass......syns denne vinteren har vært usedvanlig lang,og enda så er den jo langt fra over !!! Best og ikke fokusere så mye på det......men tenke på at påsken nærmer seg,og er det noe jeg lengter til,så er det å sitte i husveggen,høre på at vannet drypper fra taket,og at småfuglene synger sine fineste toner.......det er deilig det !!! Ha en ny,fin uke :) Med,eller uten snø........og mange minusgrader.......brrrrrr.......

7 kommentarer:

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Det är det man gör den här årstiden, drömmer om blommor och plantor. Har du balkong? Jag drömde länge om hus och trädgård, när jag bodde i lägenhet med balkong provade jag en hel del tom att odla potatis och morötter...
Nu har jag nästan för stor trädgård, så nu måste jag begränsa mig pga tid...
Snart nog droppar det från taken och solen värmde faktiskt en stund i helgen så det kommer!
Må så gott
/Karin

Janne i Fagerlia sa...

Dette var skikkelig "rosa" lesestoff. Men vi går jo mot den riktige årstid, en årstid full av forventninger....

liven sa...

Nydelige rosa blomster!!
Skjønnar at du lengter mot våren....det gjør jeg også!! Lurer på hva som ligger under snøen....kjøpte og fikk en del nye planter i fjor :o)

Ha en fin tirsdag :o)

Mitt hvite hus sa...

Ja nå får man lov å drømme om sommeren og hage arbeid..herlig innlegg med masse fine blomster

Klem Kerstin

Datt sa...

*Gråter litt* Våååååren, jeg vil at du skal komme nå!!!

Annelis hantverk sa...

Så härliga sommarblommor!
Ha det bra!

Mor Ingjerd sa...

Det var bilder som kaller på sommer. Jeg var så heldig å få 40 papegøyetulipaner blandet med gåsunger og blåbærris av dere til morsdagen. Det var en åpenbaring som bar bud om vår. Du vet jo at tårer kommer over en sli prakt.
Klem til dere begge