25. jan. 2011

Hva skjedde.........?

Et sørgelig syn......til salgs i vårt naboland,Sverige. Innimellom er jeg inne på Hemnet,og noen hus legger man bare merke til,med en gang.....slik som dette,i Burgsvik.
Tenk så utrolig vakkert,dette må ha vært......en gang......for veldig lenge siden. Steingjerde med port.......en nydelig fasade,- og sikkert bugnende blomsterbed.......håper jeg. Jeg ser dem for meg......

Er nok mange år siden noen har sittet på trappen her,med en kaffekopp....luket i bedene.....og ellers kost seg,på en nydelig eiendom.....?


Denne patinaen kommer ikke over natten....

Utrolig vakkert,syns jeg....fordi jeg så levende kan forestille meg hvordan det engang har sett ut her....jeg ser fremdeles det vakre,men ikke alle er nok enige...... :)


Hvorfor tok det så lang tid,før noen brydde seg....

Hvorfor ble ikke dette lagt ut for salg,for flere år siden.....? Hva er historien bak......?


Ikke mye murpuss igjen på veggene......og taket er nesten borte.......trist.

Fra veien kan man ane at en vakker perle ligger gjemt inni de dype,svenske skoger.... For en mottakelse......kan det bli mere sjarmerende ?

Og fremme ved husene....jovisst var det et herlig syn....murhus og steingjerde sammen,en fin match....store trær.......gamle,kronglete bærbusker......kan det bli bedre ?

Og fjøs,eller ladugård,som det heter der borte,hadde dem også......og den er ikke mindre vakker,enn huset !


Vakre detaljer........vinduene er jo som smykker.......og så på et fjøs !!!?? Må si jeg lurer på mange ting,når sånne salgsobjekter dukker opp....

Et helt liv,må det jo ha tatt,å bygge opp et hjem som dette......hvorfor endte det med et slikt sørgelig "resultat" ? Hva skjedde med folkene.........døde de,hadde de ingen til å ta over.......ble noen tvunget herfra.....skjedde det tragiske ting,som gjorde at det ble som det ble.......man kan jo bare lure...desverre..

Og det gjør jeg virkelig ! For meg ser det ut som beboerne bare har gått......og aldri kommet tilbake.......ikke tatt med seg alle de vakre møblene........det må da fortelle noe....? Barnevognen står i gangen......slike bilder er ikke salgsfremmende på meg........syns det ligger uhygge i luften.....selv om jeg ikke aner hvorfor det endte slik. Når man tenker på utsiden av huset,ser man jo at det bodde vel ingen her i fjor,og heller ikke for 5- 10 år siden.....men møblene ser så fine ut........nei dette setter virkelig igang tankevirksomheten hos meg. Håper bare at noen har millionene,eller arbeidslysten, eller begge deler...som må til,for å redde denne perlen av et hjem........og at det får all den kjærlighet det har krav på. At noen får plante blomster i den nydelige hagen.....igjen. For slike bilder får nesten frem tårene mine.......
*********************
Klem fra meg,på en solrik tirsdag :)

11 kommentarer:

Bergheim sa...

Jeg er helt enig med deg. Sånne bilder gir meg også en uendelig tomhetsfølelse. I et samfunn der det meste er preget av bruk og kast og et hjem koster en hel livslønn for noen, er det tragisk å se hvordan bygninger bare står og forfaller. Trist..

Fra gammelt til nytt sa...

Ja det må jeg si...her er det mye sjarm, og en kan jo bare tenke seg de tankene du beskriver her. Et vakkert sted en gang, og fortsatt sjarmerende. Stusselig når det går så langt som her. Håper også at noen ser mulighetene med denne flotte plassen.

Beth sa...

Ja, man kan virkelig undres?
Men disse hustuftene har nok stått tomme en årrekke ut ifra bildene å dømme og det var jo mange sykdommer som rett og slett utryddet hele bygder før i tiden, kanskje det er det som er skjedd her?
Og kanskje de som bodde her "fremdeles gjør det"!!! Uhuuuu....

Stubbetufsa sa...

Fin perle!
Tenk om man kunne ha bodd der og brukt livet til å pusse opp...

Jaromila sa...

Uklare eiendoms forhold.
Skade fantastisk ferie.
Jaromila

VillaVårfrubakken sa...

Utrolig så vakkert dette kunne ha blitt, men enig med deg....man gjør seg tanker om hva som har skjedd der. Håper noen med sans for husene slik de er vil ruste det opp. Tenk å få ha følt med på noe slikt... Ha en herlig kveld....håper på sol i morgen. Klem fra Mona

Nanne sa...

Ja dette var virkelig en gård med potensiale. Den som hadde noen millioner pluss litt pågangsmot......

Brocante sa...

Ja - hadde jeg vært yngre og rikere kunne jeg nok gjerne tatt imot et slikt sted. Det kunne blitt et fantastisk sted - og bare tenk på hva man kunne brukt låven til....

Magdalena sa...

ehh.. så spesielt .. at tingene bare står der.. som om svartedauen har vært innom...veldig spesielt innlegg... nei ikke salgsfremmende, ville undersøkt med kommunen, eller lensmammen først i hverfall..
klem og god helg!

Sanne sa...

Åh for en flott eiendom. Håper den blir solgt til noen som restaurerer den tilbake til sin prakt som den eiendommen en gang må ha vært.
Og alle de fine møblene....sukk

Nancy sa...

What a beautiful place. Like you, I hope someone buys it and restores it. I love your blog. Your photographs are wonderful. I see you are an artist. My husband is an artist here in Estes Park, CO USA, and I am a writer. I will be following your blog. You may visit mine at joyfulaltitude.com for a taste of the Colorado mountains. God bless you!