29. mai 2007

Gamle skatter......

Nå håper jeg dere ikke er lei alle mine bilder av falleferdige hus...... Dette synes jeg er nydelig,nesten så jeg tørker tårer....trappen utenfor blir nok aldri mer brukt,selv om jeg ser for meg en glad gammel dame,med forkle, og kaffekjelen i hånden......jeg aner derimot ikke hvem som har puslet rundt,og bodd i dette huset. Det står i Steigen,på et sted som heter Botn.


Lovte og vise loppefunnene fra siste loppis,og disse to ble heldigvis mine !!

To fikk jeg,synes mønsteret er helt nydelig....!


For noen år siden bodde jeg på en gård,der det tidligere bodde en skomaker,han hadde mange slike liggende ! Disse er veldig små,noe som desverre ikke syns på bildet. Jeg har mange fler,men disse er uten tvil de mest sjarmerende !Lovte jo også å vise noen av mine gamle skatter,denne lampen er kjøpt på loppis,mens vi bodde i Asker. Er veldig glad i den !!
Har samlet på mugger ,og her er et lite utvalg...

Fin denne,ikke sant ?


Og denne også,veldig søtt mønster,synes jeg.Og disse er favorittene mine.........

Og til slutt må jeg vise lysestakene som jeg malte med svamp,slik ble de !! Ikke så verst.....om jeg må si det selv.....hehe,veldig fornøyd iallefall :) Messingen er borte,selv om de ikke er helt dekt av maling,tror jeg kommer til å gjøre dette med lamper også........!
Nå skal jeg ut å male litt,16 varmegrader idag,men kald vind,intet ukjent fenomen i Bodø........ikveld må jeg ta meg en laaaang runde på bloggene deres,har ikke fått gjort det på lenge ! Ha en fin dag så lenge :)
10 kommentarer:

Tonje sa...

Så mange vakre ting=) Jeg elsker bilder av slike hus,de har sån sjarm og de får meg til å drømme tilbake i tid=)

Den lampa fra asker var nydelig!

Flott samling av mugger,jeg har vist forelsket meg i fløtemugger av en eller annen grunn. De muggene du sier er dine favoritter...var utrolig vakre=)

De lysestakene var jo såååå dekorative.De bør du virkelig være fornøyd med=)

Skrotmaja sa...

Vilket underbart hus och vilka fantastiskt vackra tillbringare du visar upp! Ha en bra dag : )

elin1976 sa...

Mange flotte ting. Muggene er bare så herlige. Det var en smart ide med de lysestakene. Det skal jammen jeg også prøve. Har noen vegg staker som er flotte på formen men av messing. Takk for tipset. Her er det akkurat for øyeblikket 20,4 men så gikk jo sola bak si sky. Det var 21,8 i sted. Får håpe vi får beholde dette været en stund. Ha en flott dag. Klem fra E:O)

Eva Agnes sa...

Otroligt vackra saker du samlar på. Kannorna är jättefina. Dina favoriter med rosor på gillade jag också.
Kramar Eva Agnes

Eva Agnes sa...

Glömde att säga att ödehus är fascinerande. Jag kan visst tänka mig gumman med förklädet.
EA

moderncountry sa...

Å jeg er så glad for å se at det er flere enn jeg som er gal etter lopper og gamle skatter!! Jeg kan så visst se skjønnheten i det gamle huset og t.o.m den gamle damen med kaffekjele i hånden :) Min saboer ville ha sagt at det var skrot og ville feid over det med en maskin. Han deler ikke all min entusiasme for gamle slitte ting me ei sjel som jeg sier. Men han har endelig nå begynt å skjønne mer av hvorfor og hvordan jeg kan se sjarmen i det. Heldighvis :)Muggesamlinga de var fantastiks og jeg sier meg enig med favoritter til de to siste. Herlig! Skoa vile jeg også hatt, flotte på en vegg!

Hulda sa...

Så fantastisk mange flotte mugger du har! Jeg er jo helt vill etter mugger.. :) satt lenge og beundret dine. :) Ja, syns også det er trist med slike hus, man har jo lyst til å kjøpe et og gi det et skikkelig løft. Hadde blitt så fint. Er noen slike her i området også. Lysestakene dine ble veldig fine!

mona sa...

Tonje : Takk,takk ! Jeg elsker sånne hus,jeg også,så det dukker nok opp fler skal du se...artig at du likte lysestakene...!!

Skrotmaja : Takk til deg også :)

Elin1976 : Koselig at du likte lysestakene,bare prøv,teknikken er jo superenkel ! Den kan jo brukes på allt,f.eks : stygge rammer,gamle messinglamper (ser ofte slike på loppis,ettersom messing ikke er helt "i tiden"),eller fæle glorete blomsterkrukker......først maler jeg dem i en mørk brun,så vaniljefarven etterpå !! Lykke til !!

Eva Agnes : Takk for fine ord,bra at det er flere enn meg som fasineres av ubebodde gamle hus :)


Moderncountry : Ja,jeg er nok loppegal,og innrømmer det !!! Heldigvis er min samboer også glad i gamle ting,men så er det plassen da.....jeg samler og pakker ned i esker....og det skjønner han ikke helt meningen med...men det gjør jo jeg !! En vakker dag får jeg selvsagt vist dem frem,det er jo det jeg drømmer om !! Så da så....

Hulda : Koselig at du likte muggene,jeg er veldig glade i dem,og gleder meg til den dagen jeg kan ha dem fremme....! Jeg skulle nesten ønske at det var en lov som sa at alle hus måtte selges,om dem bare sto til forfall,og ikke fikk kjærlighet....!! Ser mye av det,folk arver dem,og ferdig med det....skjønner ikke at dem har samvittighet til å bare la dem falle ned,etter mange års "slit" i vær og vind,gjerne med knuste ruter,og gardinene flaggrende ut av dem....skrekk og gru..!! Bildene henger gjerne enda på veggene,og koppene er i skapet....jeg blir stum av sånt !! Neida,jeg angrer ikke på at jeg malte lysestakene,blir nok mer som "lider" samme skjebne.....

Thea sa...

Lysestakene dine ble kjempeflott!!! Nå er jeg overbevisst om at jeg må prøve det samme på noen av bestemors gamle staker. Er helt enig med deg i at gamle hus bør få mer kjærlighet:) Om man bare hadde hatt litt mer tid, og vært litt mer handywoman.. sukk... Ha en flott dag:) Thea

Ida sa...

Sjarmerende bilde av det gamle huset.
Loppefunnene dine er flotte.
Liker ALLE muggene dine. (:
Vakkert.