6. aug. 2007

Jeg fant,jeg fant........

Måtte jo innom Fretex i Drammen,der fant jeg dette nydelige fatet !
Og disse to små skålene i rosa,+ en blomstrete tallerken..........

Og et fat til.......er det rart man vil ha en vegg (eller to) til,sånn at tallerkenhylla kan få komme til heder og verdighet ?


Denne fant jeg i Brunflo,fin gammel kakeboks,40 kr.-Og for allt dette,+ tre sånne sølvplettfat til,betalte jeg også 40kr,hos den godslige gamle mannen,som vinket oss vel avgårde :)
Dette er stort,det kommer desverre ikke frem av bildet. Kunne bare ikke forlate det,på markedet i Fredrikstad.......

og ikke disse heller.........forelskelse ved første blikk ;)


Var ikke den lille stett-skålen nydelig......"osteklokken" oppå er bare for bildets skyld,den passer ikke helt.......så nå står den på en asjett i pressglass. Allt dette er fra Brunflo........er det rart man brukte 4 timer der........kunne uten tvil brukt 4 til,jeg gikk nesten bare i nips-hyllene,resten kunne man jo bare glemme (de gamle skapene,kjøkken-sofaene,kistene,runde bordene.......) Men jeg dro hjem,glad og fornøyd,likevel !!Hmmm,men vel hjemme dukket det sannerlig opp et problem,gitt.....ikke har man ledig veggplass,og heller ingen tomme hyller,kan dere skjønne det.....? Man tager seg kort sagt en tur til JYSK....ned med bestefar-hylla,og inn med denne fæle......det var ikke med godt hjerte,men bestefars hylle gikk det jo så lite oppå.....så var det frem med kvistlakk og maling !
Såvidt tørr......føttene må nok få tørke litt til......NÅ begynner moroa !!!! Inn med et fat,en lysestake......nei det ble helt feil....på`n igjen,først det fatet,så noen flasker,noen glass og en liten duk.......tja,det ble bedre !

Etter mye "inn og ut",ble det iallefall sånn...noe nytt og noe gammelt,side om side........og jeg er storfornøyd !! Men det skal jo innrømmes at noe er flyttet litt på siden da,det er jo tross alt 4 dager siden dette.......hihi...
Nå må jeg ta penslene fatt igjen,men håper dere fikk en liten titt inn hos oss :) Idag er det blikkstille hav,litt sol og lett yr,omhverandre....... ! Kos dere,og ha en flott mandag alle sammen :) ~klem~


10 kommentarer:

moderncountry sa...

Heisann!

Så koselig å høre at dere også har hatt fint vær i det siste, ja vi har også endelig fått sommeren tilbake. Deilig ikke sant? Vi får ta vare på tiden før høsten kommer!
Gud så mye flott du har funnet! Jeg satt her bare og åå`et og oj`et meg hele tiden jeg, hehe..Knaskje fordi jeg selv er lidenskapelig opptatt av loppemarkeder, brukt og gammelt :) Så mange flotte skåler, fat og kopper du har! En drøm :) Ja og så likte jeg så godt den osteklokka de som du har satt i ei skaål i pressglass, den var jo så vakker! Jeg mener, den så jo ut som den alltid var ment til å stå i den skåla, helt nydelig. Det ble så fint i din nye hylle fra Jysk, ja dekorere er jo det morsomste. Men må ærlig innrømme at det kan være vanskelig av og til og. Jeg pleier å flytte rundt på sakene i all evighet før jeg blir helt fornøyd. Det jeg synes er vanskligts er å dekorere en kommode/kjøpmannsdisk. Skal det være symmetri eller ikke, og hvor lite eller mye bør jeg sette ned? Vel, du får ha en fin uke og nyt dagene! Aina

EVA AGNES sa...

Jaha du Mona. Så där går det till hos mig också. Kladdar lite vitt på golvet då och då och in och ut med grejerna.... Jag måste skratta när jag ser vad du håller på med.
Väldigt fint porslin m.m. har du skaffat för en billig penning.
När du talar om Brunflo undrar jag om det ligger i Norge eller i Sverige?
Tror att det finns någon sådan by i Värmland. Men jag kan ha helt fel.
Kramar Eva Agnes

Uppe på vinden sa...

Hej! Tack för titten på min blogg, nu fick jag kika in här också! Mycket mys! Ha en skön dag! Vi ses igen! Kram Sara

Jorunn sa...

Hei Mona!!
Så utrolig mange skjønne ting du har funnet!! Mange flotte skatter!
Kjempeartig å se!

Ha en finfin uke og nyt det gode været!

Klem, J.

Ida sa...

Flotte funn!
Hver og en kledde hylla.
Skal si du er effektiv.
Nydelig! :)

Interiørhuset sa...

wow!!!!
Så masse vakre ting du fikk kjøpt,alt var bare helt vidunderlig vakkert!!
Og så flott den Jysk hylla ble! Og så vakkert som du dekorerte i den,det er det som er morsomst og det som til tider er vanskligst.

Elaine sa...

Grattis till alla fina fynd!

Hyllan blev jättefin och så många trevliga saker du har i den.
Jag har också gjort ett inlägg om min hemska furuhylla i dag. Tänk vad lite färg kan göra stor skillnad.......

Klem!

Emmeline sa...

Så utrolig bra dette ble..Helt superstilig. Tenk at en hylle fra jysk plutselig blir en sånn fantastisk utstillingsmonter for alle disse lekre sakene. Veldig inspirerende og veldig fint!!

elin1976 sa...

Så finte det ble med ALLE de nye tingene som du har kjøpt. Likte veldig godt sink krukkene og fatet. Eller forresten så ville nok jeg hatt alt sammen. he he. Hyllen ble veldig fin når den ble hvit. Å så gøy det er å se forandringen som skjer når man maler slike furu ting.
Du må ha en fin kveld. Klem fra meg:O)

mona sa...

Aina :Ja,vi tar vare på hver en dag med finvær,høstkveldene kommer tidsnok......men de er koselige,de også,masse te-lys,fyr på peisen,god mat........hm.....! Er veldig glad for funnene mine,men flytter enda på ting....hihi... :) Helt sant som du sier ang. kjøpmannsdisker,det er vanskelig.....for mye eller for lite,eller midt imellom....ikke lett,jeg flytter hele tiden,og blir aldri fornøyd !! Kos deg :)

Eva Agnes :Synes jeg gjorde gode kjøp,ja.....storfornøyd ! Brunflo ligger i Sverige,det har du helt rett i :) Kos deg videre :)

Uppe på vinden : Takk,takk,-koselig å besøke deg også :) Ha en fin uke !!

Jorunn : Ja,ikke sant ? Veldig fornøyd,drar gjerne til Sverige imorgen igjen,jeg......hehe...! Ha en fin uke,du også :)

Ida : Takk til deg :)

Tonje : Morsomt at du likte det du så......jeg har så mange ting jeg er glad i,så det kan jo lett bli litt mye.....å få plass til,mener jeg.......men det vet du sikkert.......??? Kos deg :)

Elaine :Takk,takk ! Ja,litt maling kan utrette mirakler....... :)

Emmeline : Takk til deg også :)

Elin 1976 :Koselig at tingene mine fallt i smak ! Denne hylla ble vel litt overlesset,men det får gå,jeg har ikke andre steder å samle tingene,så da så....kan jo ikke lagre absolutt allt på låven,hos onkel.....hehe,men det er litt der også.....kremt.....!! Sant som du sier om furu-ting,helt vidunderlig at de kommer til nytte,i et nytt liv,i hvitt...... :) Kos deg ;)