20. feb. 2008

Hvilken stil skal drømmehuset ha...??

Ja,si det.......for min del,så står jeg med en fot i hver leir !! 20 % av meg er minimalist...og de resterende 80 er vel det motsatte.....ja,når jeg ser meg rundt,kommer jeg igrunnen frem til det...
Hvordan klare å ha en stramlinje,med EN lysestake,og kansje en stor plante,som eneste pynt i en stue.....absolutt ingen unødvendige støvsamlere.......når det finnes så uendelig mye fint (og fristende) ? Ja,svaret finnes ihvertfall ikke hos meg....! Men en ting vet jeg,og det er at jeg har helt klare ønsker om enkelte ting,som dette huset gjerne kan ha........ :) Sånn som en peis,ved sofaen,som på bildet over,og gjerne med bokhyller ( til mine hundrevis av interiørblader),på siden !!


Ønsket om hvit sofa får jeg vel aldri realisert ( ifølge en rørlegger)........men en teglsteinsvegg er høyt på prioriteringslisten ! Om det er aldri så HARRY,så bryr jeg meg absolutt ikke om det......

Dette bordet/hylla ,fra Potterybarn,kunne jeg godt ha hatt,hadde passet såååå godt på et kjøkken,selv om jeg ikke setter frem x-antall vinflasker,til utstilling.....på et fat....


Lysestakene var bare råfine,og jeg har jo som tidligere nevnt,ingen fra før.......Er svak for Potterybarn.....litt morsomt,dette skiltet !Og var det noen overhengende fare for en ledig vegg.......,kunne man jo hengt opp dette dekorative vinduet.....


Denne boken skulle jeg gjerne hatt,ser veldig fristende ut !


Disse speilene var bare nydelige........,ja den dagen man må ta viktige interiørvalg,har jeg sannelig et stort problem. Så lenge man leier,slipper man jo dette......så noen fordeler er det jo. Hadde jeg måtte velge hustype for ti år siden,hadde jeg uten tvil sagt landlig........for fem år siden(da jeg tok prosjektoppgaven på Interiørskolen) hadde svaret gjerne blitt funkis,med mye glass.......mens idag er jeg nok tilbake til det landlige igjen.....og det går jo absolutt ikke å være minimalist,da....eller ? Nei,jeg lar meg nok påvirke.......og ser virkelig opp til dem som klarer å være tro mot bare en stil,og gjennomføre den.......for det er jammen ikke lett i interiør-jungelen !! Og jeg har tapt.......glad som jeg er i allt som er søtt,små glass-skåler,lysestaker,tefat !,små blomstervaser,små sølvplettfat til lys......ja,skjønner du ??? Allt som egentlig ikke er helt nødvendig......det er nok min store last !


Idag har jeg vært på den omtalte "store" brukthandelen her i byen,en tur,samtidig som jeg måtte hamstre maling og ståltråd til nye skillt........ og tror du jammen ikke jeg ble et offer for maksimalismen, igjen.........stikkord : en liten glass-skål......og den er så søt atte !! Nå må jeg male litt,så er det natta.......kom nemlig på en ny maleide,kl 5 i morres.......ikke helt frisk vettu,når ideene kverner,etter at man har lagt seg,og våkner to timer etterpå,av at man kommer på noe..... Kos deg,og ha en fin-fin torsdag imorgen ! Og til deg Mor på Lierskogen,håper du hadde en super dag,og fikk kost deg sammen med alle som kom innom,for og vise at de setter pris på deg : ) Stor klem fra nordboerne.

3 kommentarer:

Tonje sa...

hehe det er ikke alltid lett å skulle velge nei...men jeg tror jeg har funnet meg i denne verden,jeg er absolutt ingen minimalist.Og så liker jeg ulike elementer fra ulike interiørsjangere så det blir ett personlig hjem som jeg håper mine gjester vil føle seg velkommen til når vi engang får blitt ferdig med å pusse opp....jeg venter fortsatt på å bli frisk nok til å starte.

Therese sa...

Du er nok ikke den eneste med en fot i vær leir :oD Kjenner meg så absolutt igjen, selv syntes jeg det er ok å ha en litt nøytral base. for da kan man jo skifte litt på "stiler" og farger alt etter humør (og lommebok). Mange fine bilder du hadde funnet, likte spesielt godt den peisen med hyller på hver side - sukk.
Ha en fin dag med malerkosten!!

Anonym sa...

Synes også att det er vanskelig, og jeg har et hus på ca 270kvm... Da kan du tenke deg dilemmaet. Fölger en stil en stund, leser blogger og tenker "å -så fint!" om en annen stil. For meg er det new england og den hvite lantstilen som kolliderer. Men man MÅ jo ikke fölge bare EN, man skaper sin egen stil med gammelt arvegods og nye funn, og det blir jo bare VÅR stil, eller? Herlige bilder.
Klem fra Tone (I Sverige)