10. mar. 2008

Finvær i Bodø....

Heisann ! Ja,da var det ny uke,igjen ! Tenkte dere kunne få se hvordan Bodø så ut,på fredag morgen,kvart på 8.......ja,man må jo ha morr'an med seg,når man skal på shopping : ) Siden jeg satt på med privatsjåføren min.....! hadde jeg veldig god tid,så da tok jeg med kameraet,og gikk ut på moloen en tur. Måtte jo vente i to timer før mamma kom med båten,og det er ikke ofte man går gatelangs så tidlig på dagen...så hvorfor ikke ta noen bilder ?

Bodø's svar på Aker Brygge.... Bodø Panorama,som er under bygging.

Stille i havna,blått og kaldt......brrrrr....7 minusgrader....


Men sola kommer sakte over Børvasstindene,og farger øya i en varmere farge.....Mens noen tar en dukkert,på jakt etter dagens frokost.
Absolutt ingenting som varsler vår.....

Når man går igjennom Glasshuset så tidlig på morgenen,møter man alltid på de som ikke har sovet i en god,varm seng........noen vil ha penger,mens andre bare vil ha noen og snakke med. Som det følelsesmenneske jeg er,pleier jeg å unngå dette,til en viss grad....da jeg vet at dette setter meg helt ut,og får frem mange følelser......som kverner og kverner,og ikke vil gi slipp. På fredag måtte jeg imidlertid stoppe i minibanken for å ta ut penger......og da var det selvsagt en som kom bort.......oi,tenkte jeg....selvsagt trenger han penger,og her står jeg og viser at jeg har noen.....da pakker man dem ikke bare ned,og sier desverre.... Men han skulle overhodet ikke ha penger...,bare prate litt.. Det viste seg at denne mannen hadde havnet på sykehuset iløpet av natten,som et resultat av det tøffe livet.......og han hadde en hund,som ingen kunne ta seg av.......var jeg glad i dyr,kansje...jeg var nemlig hans siste håp..... Så lenge han ikke ble innlagt over tid,fikk han ingen rekvisisjon,sånn at hunden kunne være i kennel. Er det mulig...??? Jeg blir bare helt sjokkert over systemet her til lands........for det første,at denne stakkars mannen bare ble sendt ut i mange minusgrader,midt på natta,fra et sykehus,til ingenting...????? Hva er det som foregår i 2008 ???? Er det ingen med gangsyn,i dette landet.....og hvor er de med makten og oljepengene ???? Jens,HALLO......HVOR ER DU ?? Det er så man kan grine,og ser jeg en debatt på tv'n om dette temaet,ja da blir jeg så forb...... at jeg sover ikke natta etter....... !! Det har nemlig hendt mang en gang ! Jeg skjønner selvsagt at ting ikke blir bedre over natta,men at noe drastisk må skje,det er vel f.... så klart !!!! Hvor er det det stopper opp,hen... ? Nei,nå fyrer jeg meg opp her,igjen........blir bare så utrolig provosert av fine ord,både på tv,radio og media ,generellt. Jeg tenkte altså på denne karen og hunden hans,hele dagen......og selvsagt kunne jeg hjulpet ham,men noe sier meg at jeg ikke hadde kommet unna,bare med det.....kjenner meg selv såpass ! Dyr som lider,og mennesker som ikke har det bra......man skrur ikke bare av tankene da...... så noen stor shopping-tur ble det ikke (den fine lysestaken eller den vakre puten var plutselig veldig overflødig), kjøpte kun en topp...rart hvordan ting påvirker en,på alle måter. Men vi var jo ute og spiste,feiret mamma og pappas bryllupsdag,så det ble jo en koselig dag,likevel.


Og sånn så det ut,da solen gikk ned......vakkert lys over et vakkert Bodø,men ikke alle får med seg det,i vår materielle hverdag......noen ønsker seg bare en seng og sove i........
Ha ei fin uke alle som en,og sett pris på livet,og det det byr deg.........jeg prøver hver dag :)

20 kommentarer:

Anonym sa...

Flotte bilder fra Bodø, spesielt solnedgangen. Virkelig flott der nord. Det er opprørende hvordan folk behandles, sjønner at du blir frustrert og sint... hvem blir ikke det av slikt.
Ønsker deg en fin dag!

Petunia.

Hulda sa...

Så fine naturbilder fra Bodø det er flott der, ja. :) Fine kopper og skap du viste i forrige innlegg.

Hespe sa...

Du all verden så flotte bilder!! Har aldri vært så langt nord, så forstår at jeg har gått glipp av noe....

Litt "fjernt" å se på disse vinterbildene nå når våren har begynt sin inntreden her i sør. Nydelig iallfall, og heldige vi som faktisk har alle de fantastiske årstidene...

Ønsker dege n flott uke!

BROCANTE sa...

Så fint - min yngste sønn er i Bodø på Politiskolen - kjekt å se at det er så fint rundt ham. Jeg skjønner deg godt - jeg har det på samme måten med tiggerene i Oslo. Jeg vet at de er her bare for å tigge og at alle sier det er galt å oppmuntre til at flere tiggere komer hit for søke lykken. Men Herregud - hvilken lykke er det vel å sitte på fortauet hele vinteren å tigge da? De ser ikke akkurat lykkelige ut heller. Jeg lar meg heller utnytte litt og putter noen kroner i den utstrakte handa. Kjøper jeg meg god samvittighet? Kanskje det - men jeg orker ikke bare gå forbi. Du har så rett - ting kan bli helt uvesentlige noen ganger.

BROCANTE sa...

Så fint - min yngste sønn er i Bodø på Politiskolen - kjekt å se at det er så fint rundt ham. Jeg skjønner deg godt - jeg har det på samme måten med tiggerene i Oslo. Jeg vet at de er her bare for å tigge og at alle sier det er galt å oppmuntre til at flere tiggere komer hit for søke lykken. Men Herregud - hvilken lykke er det vel å sitte på fortauet hele vinteren å tigge da? De ser ikke akkurat lykkelige ut heller. Jeg lar meg heller utnytte litt og putter noen kroner i den utstrakte handa. Kjøper jeg meg god samvittighet? Kanskje det - men jeg orker ikke bare gå forbi. Du har så rett - ting kan bli helt uvesentlige noen ganger.

BROCANTE sa...

huff da - jeg fikk visst trykket to ganger..... beklager

liven sa...

Hei!! Ja slike opplevelser får en til å tenke hvor godt man egentlig har det!!
Nydelige bilder fra Nord-Norge.....men det ser kaldt ut. Brrrr....
Her har vært vårstemning i dag!!
Faktisk 9 pluss her kl 14:O)
Ha en fin kveld:O)

Trine sa...

Her var det fremdeles vinter kaldt ja... Er vel noe av det jeg liker med å bo på Østlandet... Det er litt mildere! Tusen takk for søt kommentar hos meg... Og tro det eller ei, men jeg går med en barnebok i drømmene... Kanskje en dag... kanskje :)

Berit sa...

Å så fine bilder du viser fra Bodø, en fantastisk fotograf er du!
Koselig å feire dine foreldre, men forstår det satte en brems etter møtet med den mannen, stakkars...
Gleder med til sommeren jeg, slik at jeg får se denne plassen "LIVE"
Ha en fin kveld, og klem.

Marit sa...

Nyyydelige Bodø. Har vært der bare en gang, men falt for byen og ikke minst folket. Er det ikke rart hvordan tilfeldige møter med fremmede - slik du opplevde - kan berøre deg så sterkt som det gjorde. Du er tydeligvis et glødende omsorgsmenneske og lykkelige er de mennesker som er i din krets.

Hilsen Marit
sylfersk i blogger-verden ;-)

Moderncountry sa...

Oj nå ble jeg satt helt ut her. Kan sååå godt skjønne din frustrasjon. Har hatt så mange samtaler og diskusjoner med familie og venner og alle er de enige om at noe er klinkenes galt. Ikke lett å føle at du bor i et av verdens rikeste land med "demokrati" når de viktigste støtteapparatene svikter.

Jeg undrer, hvor ble det av mann og hund? Slike tanker sitter jeg også igjen med.
Godt allikvel at du klarte å få noe ut av dagen, men skjønner det gjorde et sterkt inntrykk.

Herlige bilder fra byen din, noe så vakkert lys!! Brrr...det ser litt kaldt ut og da, men skjønt allikevel :)

Du, fikk du kommentaren min eller? Beskjeden mener jeg, at jeg ELSKER skiltet! Hihi...fikk ikke noe mail så jeg regnet med at du ikke hadde lest den. Står under her.

Du får ha en god natt og drøm søtt bloggevenn!

GryNoKa sa...

Så flotte bilder, jeg jobber i Bodø så jeg er jo der nesten hver dag.
Forstår at du blir lei deg og frustrert. Det er bra at du bryr deg, fortsett med det.
Ha ei fin uke. :)

Mita`s hjørne sa...

Hmmm... er nok slik jeg også, prøver å unngå de som tigger mener jeg - det blir på en måte litt for tøft... ja du/vi kan undres på hvorfor det er slik her i det rike landet - men det er vel som med det meste - alt fungerer på papiret...
God dere fikk en koselig dag alikevell...
Og du, grattis med 1-årsdagen her i bloggens verden...

Uansett håper jeg du får en koselig påske...

Livy sa...

Hei!
Først vil jeg si at jeg synes du har en kjempefin blog! Nydelige bilder fra Bodø, som gir meg "hjemlengsel". Bodde i Bodø da jeg studerte, og savner byen og naturen masse innimellom! Mens jeg bodde der jobbet jeg på et Natthjem for rusmisbrukere, så jeg kjenner godt igjen det du skriver her. Så flott at denne mannen fikk noen å prate med, for det trenger de virkelig! og selvom det kanskje ikke ble slik man tenker det i første omgang, så fikk han snakket med noen som beriket dagen hans, og som tok seg tid og ikke styrte unna, noe som er flott!
Ønsker deg en kjempefin tirsdag! *Klem*

Kjerstis Hjørne sa...

Heisann. Så flotte naturbilder. Og de skiltene med natta vennen er bare sååå søte.

Randi sa...

Nydelige vinter bilder fra en vakker nordnorsk natur...ingenting i verden slår naturen der opp...vinter som sommer.:))

Vi er så heldig å bo på en liten plass der det ikke finnes tiggere, men hver gang jeg er i store byer får jeg dårlig samvittighet når jeg ser noen. Tenker på hva som ligger bak skjebnen til hver enkelt. Nei livet er ikke enkelt.

Klem Randi

My little footprints sa...

Hei min venn ;)
Først må jeg jo si;
Gratulerer med bloggebursdag!! Ja jeg var kjapp nok til å legge inn en liten kommentar for å ikke gå glipp av trekninga *ler*, men å gratulere deg med bloggebursdag, det klarte jeg ikke å gjøre hihi ;) Snakk om glemsk da!!
Jeg må bare si at det er noen utrolige vakre bilder du deler med oss i dag! Det var jo så man kunne fortørre dem opp og henge dem på veggen ;)
Jeg forstår godt din frustrasjon også! Jeg er slik selv, kan liksom ikke la være å tenke på de. Jeg har mang en gang gitt tiggere penger på gata i Oslo. Jeg jobbet i en ferskvarehandel en gang. Det kom en mann inn en gang og spurte om jeg hadde noen bein jeg kunne avse til hunden hans. Han var tydlig rusmisbruker, og mulig uteligger. Jeg måtte svare nei, det hadde vi fått beskjed om. For om man gir bort en gang, så sprer ryktet seg og det kommer flere og spør og mange ganger. Han stod og pekte med fingeren opp mot himmelen og sa at - det er bare han der oppe som vil avgjøre om min hund vil overleve eller ikke. Jeg fikk så utrolig vondt inni meg, det var så fryktelig ille! Hadde jeg stått der alene, så hadde jeg nok gitt han noen bein, men med min skjef ved min side, så kunne jeg jo bare ikke gjøre det. Det var fryktelig synd! Verden kan være utrolig urettferdig!!!!
Ønsker deg iallefall en herlig dag videre Mona!!
Klemmer fra Beth

chatrine sa...

Uff, ja tenk at vi har det så forskjellig i vårt land...
Men bildene dine av bodø var jo vakker da! Min gode venninde bor i Bodø, har besøkt henne bare en gang, men det skal nok bli mange flere besøk:)
En finfin kveld til deg!
Klem fra chatrine:)

Tonje sa...

Nydelige naturbilder fra Bodø..det er så vakkert der nede ved båtene...har kost meg der noen sommere=)

Så utrolig trist å høre om den mannen og den hunden,det er helt grusomt at vi ikke er kommet lengere nå som vi skriver 2008...jeg vil heller påstå at det bare blir verre og verre for hvert år som går....forskjellene blandt rike og fattige øker og flere og flere må vente for å få den hjelpen de trenger...tenk hvis man hadde hatt lov til å startet slike "vandrerhjem" for narkomane og andre som av en eller annen grunn lever på gaten,slik at de hadde sluppet å ligge ute..men neida i norge skal vi ikke tenke på dem....grrr slikt gjør meg så inderlig forbanna....huff ble en liten utblåsning fra meg også her....

silje-sin sa...

Så nydelige bilder,ble helt betatt jeg:) Tror vi må legge noen ferieturer til nord i årene som kommer! Tankevekkende og kloke ord du har skrevet også. Jeg er helt enig,blir helt fortvilet over hvordan systemet i dette landet er noen ganger... Håper det går bra med både mannen og hunden.. Mange klemmer fra silje.