16. apr. 2008

Mimre,mimre........det var en gang......


Hei,er det bra med dere ? Håper dere har litt bedre vær,enn vi........her er det nemlig HVIT STIL ,ute........og det frister overhodet ikke, å vise bilder av..... det smelter heldigvis fort,men ush......! Istedet kan dere få se to oppdrag jeg hadde for x-antall år siden....nemlig å være med på illustrasjon av to bøker. Mye rart man har gjort opp igjennom tiden,og dette er jo veeeldig lenge siden,så noe sier meg at jeg faller inn under kategorien GODT VOKSEN........eller (OVER)MODEN ALDER...... :(


Den ene boken omhandler sagn,ord og uttrykk,fra bl.a. min hjemkommune. Dette fjellet går igjen i mange av mine ting,og jeg har ikke tall på hvor mange ganger det har blitt tegnet og malt......

Tegning av dyr,er absolutt ikke mitt felt.......mer klompete hest,har nok ingen sett.......!!!


Disse fjellene er også en gjenganger hos meg,og heter Napoleons-profilen........og de ligger selvsagt på Engeløya,der jeg er født og oppvokst.... Naustene er oppdiktet,for anledningen.......Mennesker er heller ikke motivet jeg tegner frivillig.,....og her synes jo godt hvorfor.....??!! Skivebom er vel rette betegnelsen..........! Interiør derimot,det er drømmemotivet.......og da kan jeg sitte lenge........sånn har det vært siden jeg fikk min første blyant,tror jeg......!


Den andre boken er en tur-guide,og her malte jeg noen akvareller. Farvene lyver,ser jeg,for disse ble jo nesten gul-grønne.....


Har veldig lyst til å male mer akvarell,men rekker liksom ikke over alt på en gang......mange prosjekter surrer jo oppi toppen,men ikke alle kommer ut,og det er kansje like greit...Dette bildet malte jeg til min bestefar,samme året som han døde. Hadde det på rommet sitt da han flyttet på eldresenteret,motivet er Vassdalen,som ligger 30 minutters gange fra bestefars hus. Der er vi ofte på tur,og har vært det opp igjennom hele min oppvekst.


-------------------------------------------------------

Nei,nå er det solskinn,gitt......da må jeg benytte det,og komme meg ut og plante om litt småplanter. Snøen er nesten borte alt,men ingen varme akkurat........må bare bli ferdig med priklingen,før jeg pakker kofferten imorgen. På fredag skal jeg snuse inn alle vårfornemmelser på Akershus Festning,og på Aker Brygge.........det skal bli kos !! Eneste som er kjiipt med firmaturer,er at det er en timeplan......hit og dit,og rundt en liten bit !! Skulle gjerne besøkt slekt og venner,nemlig..........ikke så ofte man får sjangsen til det,når man bosetter seg 137 mil,unna.......... :( Nei,nå skal jeg ikke preike mer,kos dere, - og ha en fin dag !!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Så morsomt å se, visste ikke att du hadde illustrert böker! Håper jeg får pröve det noen gang. For meg blir det bare mennesker... det andre vill liksom ikke bli noe!
klemmer fra Tone

Anitas hus sa...

Så mye spennende du får brukt kreativiteten din til. Morsomt å få lov til å være med å illustrere bøker. Håper været blir bedre, i dag har vi endelig fått litt etterlengtet sol, så i ettermiddag kryper jeg ut i hagen å starter på oppryddingen. Ha en fin dag:)

Therese sa...

Oi, så spennende ting du har gjort!! Bildene ser veldig fine ut.
Håper du får kost deg litt i solen, ha en fin dag.

Randi sa...

åååå....så flink du er til og male...nydelige akvareller. Gøy å se den første boken også..i mine øyne var du flink da også..

Ha en fin dag.

Klem

Gerd, p, sa...

oi,oi så flink du er å male kjempeflink!!!!!!!!!!!

Hulda sa...

Du, og du så flink du er med pensel og med blyanten også. Syns bildene er vakre alle sammen. Veldig fint det med vinduet, som man kan se ut gjennom.

Min verden sa...

Det er meldt knallvær i Oslo i helgen så god tur :-) Det huset øverst var jammen ikke dumt. Det hadde vært helt greit for meg å ha noe slikt. Hanne

Min verden sa...

ÅÅÅ - jeg glemte bildene/illustrasjonene - kjempeflotte. Så morsomt å ha dem i en bok. Hyggelig å ta frem.

Boligfryd sa...

Så fine motiver du har tegnet og malt! Må være stas å få de i boksform. "Godt voksen" sier du, - klok og erfaren tenker jeg ;)
Ha en fin tur til hovedstaden!

Berit sa...

Du er da bra dyktig Mona!!!
du må da være vrkelig stolt av dette. Klart vi forandrer oss til eldre vi blir, ser ting på en annen måte, har lært mye mer... Men så gøy å se tilbake på at utvikling er det hele tiden. Kjempekjekt at vi fikk se dette!
God tur, kos deg masse.
Klem.

Ida sa...

Nydelige illustrasjoner!!! :)))
God tur sørover.
Kos deg. :)

chatrine sa...

Gurimalla så flink du er til å tegne å male!!!
Det må jeg si ja!:)
Ønsker deg en super dag!
Klem fra chatrine:)