24. nov. 2008

Jul = Nostalgi.......

Heisann,så var det ny uke......og dette er jo siste uken,uten julepynt i stuen.....eller ? Har du tyvstartet litt..........eh..,det har jeg,nemlig :) Men vi ventet besøk idag,så jeg kunne ikke ta helt av,da hadde de vel tatt meg med til fastlegen......for en diagnose ! Men det er nok unødvendig,for den har jeg stilt selv.........julegalskap !! Og den har ikke kommet snikende,den er medfødt......Så lenge jeg kan huske,har jeg beundret gamle julekort,så derfor kan dere jo få se noen idag...... vel,natt passer kansje bedre..... :)

Er de ikke søte ? Kan brukes til masse koselige hobbyer........så ta dem med deg,om du kan ha glede av dem,lykke er jo til for å deles..... : ) Jeg har sikkert 100 til,men må vel styre meg......før dere går lei ! Her har helgen bare bestått av god mat,og pakking av gaver.....og sikkert ti turer inn på gjesterommet,for å sjekke at all julepynten har det bra.....heheeee.....! Dere som har fulgt meg en stund,vet jo at jeg heter "utålmodig" til mellomnavn........og julen er intet unntak,akkurat !! For ti år siden,skulle jeg feire min første jul,hjemmefra........altså i Asker,men da julen nærmet seg,gikk jeg likevel til sjefen og spurte om fri........og tur nordover ble det.... Ikke fordi jeg gruet meg til julen der nede,men siden jeg er enebarn,satt jeg selvsagt med DEN dårlige samvittigheten,og så for meg mamma alene i stuen,bare hun og juletreet.......pappa var i Caribien,på jobb....så jeg hadde nok ikke hatt mange tårer igjen ,den julaften,om jeg hadde sittet i Asker........huff,at man skal være så til de grader pinglete....! Men pyntet ble det,måtte jo ha opp alle mine juleting,greiner med julekuler,osv......... Det første jeg måtte gjøre,da jeg kom hjem,var å lage julevinduer til mamma.....det er like koselig hvert år,syns jeg ! Tape og snø.........masse griseri,men kos allikevel. Flere dager på rad,la vi merke til en dame som kjørte forbi,opptil flere ganger pr dag.......hun så opp på huset vårt,og kjørte saaaakte......og vi forstod ingenting ! Men en dag,så ringte hun........flau i stemmen.......og spurte : "Du Mona, e dæ du så ha laga di julevinduan te mor di ? E ha sett på di i fleire daga,å e vil ha sånner,e og,mæn nu jer e opp.........kan du vær snill å kom te me,å lag likens ? Huff, e sjæmmes....mæn e får di ikke ut a haue....." Ja,e kjæm.....ble svaret ! Kansje man skulle blitt reisende,i julevinduer..........heheeehheeeee :) Det var iallefall et morsomt oppdrag........********************************************
Ha en flott uke da,alle sammen...........her må det handles tape og snøspray !

17 kommentarer:

Kerstin sa...

Herlig innlegg=) Så snilt av deg å dele disse vakre kortene med oss=) jeg har tatt de med meg og kommer nok til å bruke de=)

Ønsker deg en fin uke09
Klem Kerstin

Forgjengelige ting sa...

Så søtt!! Jeg tror jeg begynner å gå i barndommen igjen....

Magny sa...

hei, herlig nostalgi...
tok et par,- skjønne å henge på kranser...
tusen takk!
flott uke til deg~~~~

Anne-Berit sa...

Nydelig,disse får meg til å minnes min barndom.Takk for at du deler disse med oss.Og takk for et koselig innlegg.

Alvas hjørne sa...

Morsomt innlegg ! Og så flott at du deler de flotte kortene med oss andre, virkelig nostalgiske.
Måtte bare prøve å lage slike skøyter du viste, men i mangel på akvarellpapir prøvde jeg med bølgepapp så lenge. Det gikk helt greit(kanskje blir de vist på bloggen vi får se)
Ha en fin kveld!!

Shabby Charm sa...

Så vakre kort! Kjempe fin blogg du har.

Ha en fin uke :)

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Nydelige julekort, jeg synes de gamle er aller finest. De er fine å bruke i juledekorasjoner. Tenk å henge kortene i en hampsnor med koselige tre klyper... det trengs ikke mere for å lage julestemning.
Klem...Ellen

GryNoKa sa...

Så nydelige kort, og så koselig du skriver. Var faren din sjømann?
Jeg er nemelig gift med en, og han kommer ikke hjem til jul...
Heldigvis kommer datteren, sønnen, og svigerdatteren min hjem.
Så jul skal det vel bli...
Ha en flott uke!
Klem Gry : )

Sanna sa...

Jeg er også i det nostalgiske hjørnet i denne førjulstiden og bildene dine var vakre. Jeg har også en masse av disse flotte, gamle julemotivene, og sikkert like mange planer for hvordan jeg skal bruke dem. Har sneket noen nostalgiske engler inn i årets julekortproduksjon. Men har fremdeles hodet fyllt av nye prosjekt - akkurat som deg tror jeg....hi, hi !

Besta sa...

Så nydelige kort og morsomm fortelling. Håper du tar bilde av julevinduet så vi får se. Ha en fin dag.

Lovise sa...

Å så fin historie:)
Syns jeg kan ane ei mamma som ble glad for å få jenta si heim til jul...
Har tatt med meg noen av bildene jeg også. De ER HELT NYDELIG.
Klem.

Anneli sa...

Hihi (:
Ja det hadde vel vært noe ?!
Du får sette inn annonse i AN (:
Nydelige kort og ikke minst englene fra forrige innlegg <3 Jeg er veldig svak for engler..
Kos deg! Klem <3

Hege sa...

Hei hei.Skikkelig koselig å stikke innom her:)
Super fine engle bilder,ha en flott uke:))

Flower Power sa...

Nydelige bilder du er så snill å dele med oss:) Jeg må innrømme at jeg "stjal" et par til inspirasjonsmappen min.

Ja, det blir stas å pynte til jul. Jeg elsker det, selv om jeg ikke har nådd helt den store inspirasjonen ennå. Da er det flott å komme inn hit til deg for en dose juleinspirasjon:))

Christine Louise sa...

VAKRE bilder :-)

Hilde`s bloggverden sa...

Måtte bare stoppe opp på bloggen din.....kjempefin blogg.
Og alle disse flotte julekortbildene.....blir nesten nostalgisk.:)
Ha ei flott førjulstid.
Klem fra Smøla

lavendel mio sa...

Herlig blogg du har.For noen søte kort og engler,digger disse.Takk for at du vil dele di med oss.

Ha en nydelig kveld.