5. jul. 2010

Har du noengang bestillt planter over nett ?

Etter en særdeles lang og isende kald vinter,har jeg mistet to av mine absolutte yndlinger,og har derfor vært innom utallige gartnerier,på jakt etter nye. Jeg mistet også arkitektens trøst,som var på sitt fineste i fjor.....stor og kraftig,og særdeles vakker,der den snodde seg bortover veggen,og rundt portalen......men nå er den ikke et vakkert syn,og jeg har prøvd å redde den,klippet den helt ned,og plantet den på mark,ikke i krukke....men den spirer ikke,selv om stammen er grønn inni.
(bilder lånt fra nettet)
Clematisene jeg har jaktet på, heter Nelly Moser og Piilu,og som sagt har vi vært innom et utall gartnerier,på leit etter nye,uten resultat. De er jo så nydelige,og selv rørleggeren har hevet seg med på jakten......og det sier mye ! En dag han satt og tenkte,spurte han om jeg hadde søkt etter leverandører på nettet,........det hadde jeg ikke,men NÅ har jeg det......og du verden for en jungel av navn,og muligheter....! Men hvor skal man begynne........jeg har vært innom MANGE,men de har vært utsolgt for disse to,siden det er sent i sesongen......så derfor lurer jeg på om DU har erfaring med noen planteskoler/gartnerier,som sender varer i posten ? Jeg gir ikke opp enda......er for sta til det,vettu.... :) Og så er jeg jo clematisoman,på toppen......... :) Idag har vi kjempefin temperatur,men ingen sol........så nå blir det aktivitet på verandaen....det nye funnet må jo monteres :) - Klem fra meg !

8 kommentarer:

liven sa...

Hei!!
To av mine klematiser døde i vinter i frosten...så leit!!
Har du forsøkt "Zimtrade" ??
De sender og har et godt utvalg tidlig på året hvertfall!!
Lykke til :o)

Fiolkransen sa...

Så leit med plantene dine. Har aldri bestilt på nettet. Har du hørt med hagesenteret om de kan bestille plantene for deg?

Lykke til!

Sommerhilsen fra Thea

Hulda sa...

jeg vet at onkelen min har kjøpt planter over nett, og at d har gátt bra. Men, kan jo være lurt å høre om de kan bestille via hagesenter. Jeg kjøpte en klematis og en kaprifol på plantasjen.

lavendel mio sa...

Hei!
Hei, så nydelig blogg du har!
Så trasig at du mistet så mye fint i vinter!
Jeg har også dilla på klematis, har disse du viser, alle mine har heldigvis overlevd vinteren.
Funker godt å handle på nett, har kjøpt roser på nett også, og de vokser som bare det:)
Zimtrade er min favoritt, men du er kanskje for sent ute.
Håper du finner de til slutt:)
Ha en fin uke, klem Hanne

Liz sa...

Forsøkte bestille over nett når vi bodde i uk, plantene var ikke levende da de kom frem og uk har bedre postgang enn vi, så vet ikke helt... Kan jo være mor og far kan finne noe på østlandet før de skal oppover???

Elin G P sa...

Heiiia,såå kooselig blogg du har =)) e lægg d til i min bloggliste så kan e lettere følge deg og din blogg,sommerhilsen fra Elin P =)

Mor Ingjerd sa...

Kjære Mona
Jeg har med 2planter av arkitektens trøst til deg, Skal prøve å finne Klematisene også . Gleder oss, om ca 14 dager er vi hos dere

Anonym sa...

Takk for interessant informasjon