15. sep. 2010

Naturmaterialer........et must !

Heisann ! Er det bra med dere.....nyter dere høsten ? Eller tenker dere vinter,snø,sludd.......og glemmer å nyte den fargerike tiden,som er nå...jeg velger og fortrenge snø-tankene,og glede meg over fargesprakende rognetrær,lange strå som vaier i vinden......tyttebærlyng......døde furutrær....gråe og værbitte,ja jeg kunne nevnt mye ! Og allt dette tar jeg med inn......!!! I små porsjoner.......for å kunne dekorere...men noe får også stå ute,på verandaen,der pyntet jeg igår,bilder kommer en annen dag. Har vært i skogen og sanket diverse......tenk og bare kan gå rett ut,og ta med seg det man vil.......! Det er bra herlig !
Jeg elsker naturmaterialer,og har gjort det så lenge jeg kan huske.......når mamma plukket bær,kom jeg gjerne hjem med noen strå,eller stein.......eller en rar kvist.......jeg var heller lat med bærplukkingen !! Enda drar jeg hjem slike ting,og det syns.......men jeg prøver å holde det på et akseptabelt nivå,syns jeg selv..... :) Til å samle i,bruker jeg diverse kurver,og jeg tør absolutt ikke tenke på hvor mange jeg eier....de står overalt,kort sagt !

Disse var da litt morsomme......jeg ser for meg at jeg kunne lagd noen av bestefars gamle "hesjestaur"......de er jo perfekte i patinaen,gamle og grå,etter et langt liv på slåttemarkene....


En bar grein i en dekorativ vase......ikke så mye som trengs,for å få et rått uttrykk.....! Lager man en skammel av drivved,passer den perfekt ved siden av....

Eller kansje man skulle lage seg en ramme....eller ti ? Jeg har planer om det,og beis ble innkjøpt igår......og ja,den heter DRIVVED ! Vi kjøpte nemlig et bilde i sommer,i Lofoten,og det er ikke standard mål på,så ramme må vi lage selv....derfor ble dette løsningen jeg kom på....så gjenstår det bare å se om det funker..

- og med det samme man er igang,kunne man jo delt opp en stokk,og lagd seg et bord ? Sett en sliten sinkkanne oppå,og dekorer med noen tørre strå......et par steiner....en klase med rognebær.....

Og ute må det selvsagt også synes at det er høst,men å legge hvite duker på nå,når høststormene lurer om hjørnet,nei det gjør nok ikke jeg...skinnfellen derimot,den tar jeg frem !! Og kurver av alle slag.........rotting og sink,som er en svakhet hos meg.......sier rørleggeren :) :) Jeg har satt frem den gamle stigen som jeg lagde av bestefars staur,så nå henger det lykter på hvert trinn....og hver kveld,regn eller ikke,sitter vi ute,under tak,selvsagt,med fleecepledd og noe varmt å drikke.....det er høstkos det !

Trenger man litt stasj å gjemme seg bak,for nære naboer.....så er det bare å fylle store urner med lange skudd av selje,det har jeg gjort ! Ikke så fint som på bildet kansje,men det gjør nytten likevel...! Kansje du fikk litt inspirasjon.......til å dra hjem litt død skog,eller stein......eller noe annet.....? Det er jo så mye å ta av,der ute.......uansett ønsker jeg deg en finfin dag,om du fremdeles henger med........ble i overkant mye tekst her..... :) - Klem.

5 kommentarer:

Magdalena sa...

heisann..
alt du har på hjertet..
naturmateriale er det beste som finnes, er også en sånn som har masse i hendene etter turer..
ikke å forakte bildene dine heller..

ha en fiiiin dag!" magny

Bringen Blomster sa...

Elsker høsten! -og vist ble jeg inspirert av alle de fine bildene du har funnet fram! Håper du viser fram bildet du kjøpte i Lofoten, ble nysgjerrig nå jeg ;)
ps så masse flotte bilder du har i tidligere innlegg!
-synnøve-

MumsiMumsan sa...

Hei!
Er så enig - må bare nyte alt det vakre naturen byr på nå.
Og helt gratis dekorasjons ting får man også! Kan ikke bli bedre!
Ha en flott høst dag!
Mumseklem fra Vibece :O)

Stubbetufsa sa...

Jeg leste alt, jeg.
Jeg ventet litt på bilder av noe du hadde pyntet, men jeg får klare meg med bilder til inspirasjon...
Jeg liker også naturmaterialer godt, jeg har også et lager, men når skal jeg få tid til å pynte, da?
Syns jeg går og rydder i eningen, og så er det bare jeg som roter...
Ryddemaskin, kanskje...

Anette Willemine sa...

Så fine bilder du viser! Det er så mye bra vi kan hente inn fra naturen. Små eller store. Det er ofte ikke så mye som skal til!

Ønsker deg en deilig helg!

Klem,
Anette Willemine