8. jan. 2011

Jeg vil gjøre det selv........!!

Jeg elsker slike oppdrag,ikke bare det ferdige resultatet,men hele prosessen ! Først til ByggMakker,så hjem og sage...skru.....gjerne med en blid rørlegger,som hjelp......heheheeee.....bare det er jeg som har regien ! Det er jo tross allt,jeg som har startet prosjektet.......alltid ! To netter har jeg ligget og fundert på årets oppdrag på verandaen,nemlig en solseng ! Etter å ha tegnet den selv,fant jeg plutselig ut at jeg skulle søke på "gjør det selv",og hva dukket opp........jo,en lik tegning,som min egen !!! Og her viste de til og med hele prosessen,pluss allt du må ha,underveis !!! Ja,unntatt en smørblid rørlegger,da.......
Nå vet jeg ikke hva denne mannen jobber med,men mulig han er håndtverker,hva vet vel jeg......! Men min,er han ikke.......så jeg kan jo bare håpe på at husets håndtverker,legger seg like smilende,når oppdraget er utført...... ;) Iallefall så skal disse lages i år,et lite bord,og en seng ! Sengen skal ha hjul,så den enkelt kan flyttes.....dere husker kansje mitt "bomkjøp" i fjor.........jernsenga,som var 5 centimeter for lang,grunnet feil oppgitt mål........grrrrr......den står på låven,og venter på bedre tider.....sammen med så mye! annet....... Fikk du også lyst å snekre denne,går du inn på http://www.bosch-do-it.no/

Gleder meg også til jeg kan støpe i betong igjen.......litt mindre prosjekter enn en trapp,men likevel ! Det får komme en annen sommer,kansje.........men om du vil se mer om hvordan den støpes,gå inn på http://www.heidelbergcement.com/
Noe vi gjerne skulle hatt,like ved huset,er et vedskjul ! Å bygge det selv,må jo være veldig spennende.......men det kan altså ikke vi,siden vi leier husvære......! Men om vi kunne,skulle vi fått hjelp av denne linken http://www.ordne.no/ eller http://byggebolig.no/ ,der finner man allt man trenger og vite !!
Et lysthus skulle man gjerne også eid,og da finner man alle opplysninger på http://trefokus.no/ ! Ønsker man flere utfordringer,går man inn på http://gjoerdetselv.com/ ,da skulle det være nok oppdrag til en hel sommersesong........hihiiii :) Kjøp inn grillmat,øl +++++++,så skulle grunnlaget være spikret,for et hyggelig samarbeid......?! Lov å håpe....... :) Gleder meg allerede :)

9 kommentarer:

janne - kathrine sa...

Hei, hei.

Solsengen var fin den, men enig med deg - det bør være hjul på den. Kanskje det kunne vært et prosjekt for meg også til våren. Hadde vært deilig med en slik en på terrassen. Takk for tipset da :-)

Ønsker deg en fortsatt fin helg! Hilsen Janne - Kathrine

Grip dagen sa...

Selve senga er nok lett å lage. Men jeg har grublet litt over mekanismen som regulerer ryggen.
Må se nærmere på en siden du viser til. Takk for tipset!

Jeg så ei slik seng i hageboken til Jeanne d'Arc. Da tente jeg på idèen, ei slik ville jeg ha på hytta. Men har ikke fått laget den ennå. Prosjektene har jo stått i kø på hytta siden vi fikk den...

Ifjor fant jeg ei jernseng på sørlandet et sted. Et argument for å dra det rusta rukkelet hjem, var at vi kunne ha den som solseng i hyttehagen. Husbonden var snill å få den hjem for meg.
Og hvor havna jernskrammelet hen?
-Midt i stua!
Gjett om han ble sjokkert...
Derfor går jeg altså vår og sommer imøte UTEN solseng på hytta. Huff. Må nok ta sagen i egne hender.

Har endel fjøler til patinering (ubehandla fjøler som ligger ute i vær og vind for å bli grå...). Håper snart de er røffe nok til å lage solseng av.

Lykke til videre med dine prosjekt. Jeg følger med som bare det! Suger til meg inspirasjon!

Kreativ hilsen fruen i sør-vest.

Anneli sa...

Så flotte gjør-det-selv tips du har lagt ut her! Senga var jo såå flott og med hjul under blir det jo ingen problemer å flytte på den.
Steintrappa ser jeg for meg i Steigen, hadde vært helt perfekt opp til klesstativet ;)
Ja ja, "kommer tid kommer råd" er det vist noe som heter. Jeg har nok altfor mange prosjekter der allerede, blir nok noen år til alle planene er realisert! Hihi
Men egentlig er det prosessen som er det morsomme. Å se hva man kan forvandle.. Får huske å ta før/etter bilder som jeg kan vise frem på bloggen.
Ha en fortsatt fin helg Mona!
Anneliklem <3
PS 20. januar kommer den nye vårkatalogen fra Panduro Hobby, bl.a. med flere nyheter innen betong ;)

Gry sa...

Jeg skal prøve de linkene dine senere, så kan jeg jo sette min snekkerkyndige mann på saken til sommeren. Siden han nå er reist tilbake til Italia, har jeg nå vært ute i to timer. Jeg har frest snø, bært ved og gått en liten tur med Ylva, mammas hund som jeg for tiden passer. Her gjelder det å utnytte det lille dagslyset vi har.
Klem fra Nordvika : )

Myrullpiken sa...

Så mye fint du viser her på bloggen din. Gleder oss til våren vi også:) Blir deilig med perleblomster, primula, påskeliljer, tulipaner. Selvom det er litt lenge til, så er det litt godt og tenke på også:) Her har vi begynt med blomstene allerede:) La oss til som følger av deg vi, og titter innom igjen<3 Klemmer fra Myrullpiken<3

Datt sa...

Oooo, så du skal lage slik, jeg er allerede spent på å se! Og jeg er rett og slett imponert, så nå må du ikke skuffe! ;) Kunne tenkt meg slik jeg også, men jeg må ha noe som kan pakkes sammen til vinteren, ikke store lagringsplassen! :(

GundaM sa...

råstilig seng, en slik kunne jo jeg hatt på badet mitt.... Neida, men du hvor masse inspirasjon og info en kan finne på nettet du ;)

artig se deg inne hos meg igjen, lenge siden sist!

h.espe sa...

Hoi, hoi, hoi - her var det mange prosjekter å ta fatt på...;o) Men, nå kjenner jeg deg så godt etterhver Mona, at jeg vet at det du setter igang med, ja det får du nok til... Gleder meg til å se solseng og bord etterhvert!!!

Håper du har hatt en strålende flott og kreativ helg!
Her hos meg har det vært veldig rolig i helgen og blottet for kreative sysler. Har vært litt småforkjølet, med rennende nese og litt tungt hode - så ting har ikke akkurat gått i full fart nei ..;o)

Ønsker deg en flott kommende uke!

Klem fra Hildegunn

Gitte Dahl sa...

Lykke til med prosjekt Solseng! Blir spennende p se det endelige resultatet :D