10. apr. 2007

En tur innom bestefars verksted,igjen.......

Så var påsken over igjen , uten det helt gode været. Men på tur har vi vært , hver dag ! Grillet pølser,spist både appelsin og kvikk-lunch ,altså en bra påske ! Men fregnene mangler......ja,ja det får heller gå , koselig og sosialt har det vært , masse god mat og god drikke !!! Igår , før vi skulle kjøre hjem , tok jeg meg en liten tur i verkstedet til bestefar , med fotoapparatet , som jeg har lovet ved en tidligere anledning........der dukket dette fine bildet av Dronning Maud og Kong Haakon opp ! Kan ikke huske å ha sett det før , men utrolig fint og godt bevart er det jo.. ! Tror det er ca 60 x 80 cm.
Er ikke disse stolene fine ? Min onkel reddet dem fra naboens fjøs , da denne skulle rives , og ingen var interressert i å overta dem......men de har jo ikke akkurat godt av å stå i et uthus....... !!

Og på disse har nok mange kaffebønner blitt malt , av min bestemor og bestefar.....


Er ikke disse søte, 2 dukkestoler med bord ! Da min pappa og onkel var små, vant de disse i et lotteri på skolen ! Kansje ikke så spennende for to gutter ....?Tar med denne til slutt , her kunne jo kaffekverna fått sin plass på toppen ? Hylla er lysegrønn , en farge som passer godt til gamle ting. Under , på de små krokene, kunne det hengt en liten lykt ,et hjerte av perler , eller andre ting man er glade i ? Dette ble dagens titt , mer kommer imorgen :) Kos dere alle ,og ha en fin kveld :)
6 kommentarer:

Hulda sa...

Utrolig mange spennende ting det er der! :) Den kurvstolen var nydelig, så bra at den ble berget. Sånne kaffekverner har vi også, foreldrene til pappa hadde slike. De er flotte, syns jeg også. De små møblene som faren din, og onkelen din vant da de var små, var virkelig fine! Har du brukt de også, da du var lita? Mange koselige ting, blir artig å få se mere til det. :)

HeiGrim sa...

Det er nesten som et skattekammer du har å fotografere fra, mange fine ting.....Ha ei fin uke til deg!!

Mor og far på Lierskogen sa...

Hallo Mona.
Dukkestolene du hadde funnet vakte mange minner fra barndomshjemmet mitt i Mysen . Der hadde vi to slike stoler ,men i voksen størrelse.Det er helt fantastisk å følge deg i dine drømmer,i din leten etter ting som betyr noe for deg ,og som vi får glede av å oppleve. Så forresten et program om
kunsteren Jan F Wanggaard på T.V .Mange fine bilder fra Lofoten og hans"planeter" plassert på mange steder.Glad i dere.

mona sa...

Hulda : Nei,jeg har nok ikke lekt med stolene og bordet....kan huske at de bestandig lå høyt oppå noe i verkstedet,så jeg sto bare på gulvet og beundret dem,rart igrunnen.......tror faktisk aldri jeg spurte,jeg godtok bare at der skulle de ligge.
Heigrim : Ja,det er koselig å gå på skattejakt her inne,finner bestandig noe nytt !! Ha en fin uke,du også :)
Mor og Far på Lierskogen : Nei så koselig at dere er innom og titter ! Og bare ta første fly hit,så tar vi oss en tur til Lofoten......det hadde vært noe det !!

kreoline sa...

Takk for koselig kommentar på min blogg, er så glad for at jeg endelig kan legge inn kommentar hos deg, kjekt at du har ordnet det. For noen nydelige stoler, kaffekvernene er så skjønne, har også en etter mine besteforeldre. Hattehyllen var også skjønn, har også en ganske lik etter mine besteforeldre, koselig å samle på gamle ting med minner. Så skjønne de små barnemøblene var, skikkelig retrostil. Kjekt å gå på skattejakt, spesielt med så mange flotte ting, blir gjerne med deg jeg, ha en kjempefin dag. Klem.

anniche sa...

Såååå ufattelig mange nydelige ting!
Så utrolig heldig du er som har et slikt skattekammer:)
De dukkestolene var jo så søte- klart guttene kan ha de:O) ...

Kurvstolen var også lekker!
Mmmmmalt var fint.