11. apr. 2007

Noen av mine egne ting...

Idag er det skikkelig grisevær her, snø og regn,frister ikke akkurat med uteting ! Var på Plantasjen igår og kjøpte jord til priklingen,men har null arbeidslyst i dette været ....godt å ha dataen da....! Dette skapet har jeg fått av onkel,han har arvet det fra sin tante Edvarda. Da jeg fikk det,var det fyllt med boller,fat,sølvskjeer og en mugge,bare så synd at jeg ikke har veggplass til mine skap,har jo flere av dem......
Ikke mye stylede bilder.....men en vakker dag....! Denne stolen reddet jeg fra bålet ! En gammel dame skulle rydde ut av fjøset,og brenne all skiten, som hun sa.......denne manglet to spiler i ryggen,så det var bare å kaste !! Men neida ,skrotnissen kom i siste liten......! Hun fikk den av sin mann da han var på Lofotfiske ,første gang etter at de ble gift. Har ikke lyst å male den,selv om den er veldig slitt,eller hva syns dere ?

Skulle nesten tro jeg samler på skap og stoler,men det har bare blitt sånn...denne er laget av en av brødrene til min bestefar. Tror den blir hvit etterhvert,er ikke så glad i denne brunfargen.....


Og denne SKAL iallefall bli hvit,tro meg !! Har en til som denne,men den er ubehandlet,og den glemte jeg på fotorunden min.... Begge kommer fra nabofjøset,der min onkel reddet kurvstolene jeg viste igår. Jeg har nå en plan om hvordan alle disse tingene skal få komme til heder og verdighet igjen ,men tør ikke si noe om det enda,i tilfelle det ikke blir som jeg ønsker.....men først må jeg igang med hvitmalingen, så får vi se hva som skjer ! Kos dere alle sammen,og ha en fin ettermiddag :)9 kommentarer:

Hemma på landet sa...

Vad fina saker. Kram Stina

Hulda sa...

Du og onkelen din er visst flinke til å redde unna ting begge to. :) den gyngestolen du redda fra bålet var jo veldig fin. Underlig at hun ville brenne den når det var noe av det første hun hadde fått fra mannen sin. Måtte jo være mange minner forbundet med den. Hadde aldri kasta den jeg.. Mormor har en som ligner den stolen, men vet du, oldemoren min, hun sagde av ryggen, fordi den ble for høy for henne... så, da så, da er jo litt av stasen borte. Men, jeg tror mange på den tida tenkte sånn, at det måtte passe til dem, de tenkte ikke at de ødela et fint møbel. Jorastolen og den andre blir nok flotte i hvitt ja. :) har også en jorastol, den står på kjøkkenet.

mona sa...

Stina : Takk,takk ! Bare synd at de står bortgjemt,og ikke gleder noen......

Hulda : Jada,vi redder nok ting begge to,og heldigvis for det ! Damen med gyngestolen brydde seg ikke med sånne ting,hun var av den "bryske" typen,tror ikke hun ofret det en tanke !! Så forskjellige kan vi mennesker være......men jeg er glad i den uansett,selv om den ikke har tilhørt min familie,så da så ! Synes også at jorastolene er fine,desverre har vi bare kjøkkenkrok,så jeg har ikke plass til dem,men en dag ......!

elin1976 sa...

Så flotte ting som har blit reddet! Jeg liker så godt slike gamle ting. Den grønne stolen må nå være veldig gammel? Det er sjarm og sjel over slike ting. Ha en fin dag:O)

molly's heaven sa...

Så masse fint du viser altså:)) Og endelig kan jeg legge igjen en kommentar...jippi;)

¨Ella¨ sa...

Hei Mona.
Tusen takk for komentarer,så koselig at nye blogger veien.
Så fin blogg du har, å verden så mye gammelt du har fått tak i.
Den Jorastolen blir fin i hvit og likedan det andre tingene.
Kunne godt tenke meg en Jorastol de er så fine.Det er utrolig hva folk kaster,de ser ikke verdien i sånt.Så bra at det finner reddende engler ;) ps. linker til deg.
Ønsker deg en fin dag :o)

filuri sa...

Så morsomt, jeg har akkurat mala min vhit, se på bloggen. Nå söker jeg litt historie om den, ettersom den ikke er så vanlig i sverige.
Klemmer

filuri sa...

Hei igjen. Om du får fram noen fakta om jorastolen skulle jeg bli kjempeglad, for det er vanskelig å söke på det norske nettet herifra. En venninne mente at den egentlig heter Budalsstol. Vet bare at bestefar laga sånne stoler förr i tida. (du vet han i Bokta)
Klem fra Filur

Balke gård sa...

Så fin den Jorastolen var, kom på at sliken står på setra, de kan jeg jo male:-) Lykke til!!! Klem,MArianne