30. mai 2007

Nok en dag i solen.....

Ja,solen skinner idag også ! Fikk malt ferdig leveggen igår,så idag kan jeg bare kose meg......må bare vise hva jeg hengte opp der skapet fra Plantasjen hang før ! Denne hyllen er som skapt for mine krukker med mel,kaffe,salt og sukker....har fått den av bestefar,han hadde den i garagen......fy og fy.....men nå koser den seg inne i varmen,og er til stor glede for meg !!


Kan det bli mer idyllisk enn dette ? Dette står i Steigen,like ved Leines Kirke. Helt nydelig,skulle gjerne vært inni det en tur.....men jeg kjenner desverre ikke de som eier det. Kansje det en dag står "TIL SALGS".......! Fant noen flere på turen,og dere får selvsagt se.........

Fint dette også.............................?


Åhhhhh......trenger vel ingen kommentar...?
Ooooops,der var det et falleferdig et også......ser ut som noen har bestemt seg for et eller annet,redning eller riving......Her har dem nok også desverre bestemt seg.....for å gi f.... ! Tragisk.....dette er et typisk nordlandshus,og mange hadde nok gitt mye for å få det. Men det nytter lite,når det først kommer i hendene på noen som ikke verdsetter det,og dets historie.....huff,jeg gremmes !! Den som kunne vært snekker......og reddet sånne perler,så fikk man heller selge dem til noen som satte pris på dem,når man fikk for mange.....hehe.......
Ha en fin dag alle som er innom,nå må jeg ut å pusle litt,kansje jeg blir ferdig med uteplassen......da kommer det nok noen bilder etterhvert. Kos dere så lenge :)

15 kommentarer:

elin1976 sa...

Jeg er så enig så enig. Har også sett mange hus i det siste som trenger en kjærlig hånd. Håper ingen noen gan kommer til å la vårt hus bli så falleferdig. Jeg legger også merke til at det er ikke bare de gamle husene som folkk lar forfalle. Det finnes noen hus her som ble bygget på 70 tallet som rett og slett ser for j... ut. Søppel og over grodde hager og malt siste gangen i 1980. Synes at mennesker må ta vare på husene sine. Det er jo tross alt et hjem.

Hylla de var veldig fin. Tenk å sette noe slikt i garasjen. FY å FY;O) Ha en fin dag. Klem:O)

Sara sa...

Vilka fina hus (de flesta i varje fall) :)

moderncountry sa...

Ja, det er helt tragisk!! Jeg har t.o.m venner som ikke engang gidder å gi huset et så sårt malinggstrøk og hager som bare vokser vilt. SÅnt skjønner jeg absolutt ikke! Men noen har bare ikke et slikt forhold til husa sine som oss. Som verdsetter og steller pent med det. Jeg koser meg jeg med litt reparasjon, maling og luking. Samboeren min derimot, uff..som du har skjønt fra forrige kommentar er vi VELDIG ulike der. Han er for moderne, nytt og vedlikeholdsfritt, jeg for det mer nostalgiske, gamle og litt, vel kan ikke si falleferdig, men jeg er ikke redd for ¨å ta i et tak kan du si.For eldre hus trenger mer vedlikehold, men det er for meg litt av sjarmen det. Og hvis man først har gjordt jobben godt ja da har man glede i årevis! Synes det er kjempetopp at du legger ut slike flotte hus. Hyllen din var super og så heldig du er som har en bestefar som er gavmild og som har mange skatter gjemt både her og der :)

Norah sa...

Hei kjære deg
Førr noen kloke ord du la igjen hos meg. Virkelig sant - alt du sa.

Det er så deilig å se på bildene dine. Har vært i Steigen æ å..førr mange år siden. Heter Løvøya der vi overnattet. Og så har jeg mine røtter der. De står alle som en innskrevet i kirkeboken i steinkirken der ute. Pappa fikk besøke kirken for noen år siden og fikk også høre litt om slektshistorien sin. Kjempe fin opplevelse! Og nydelig sted!

Gamle hus...jeg er en uhelbredelig romantiker hva angår hus. Noen sier de er steintullete, jeg er hustullete...så jeg ser sjarmen i alle de husene du har fotografert.

Ha det så bra til neste gang

Norah sa...

Hærreverden!!!
No skal du høre!
Kusinen til Grete og Lasse heter Kari. Vi møttes i 2 klasse og var uadskikkelige i maaaange år. Nå bor vi i samme by, men arbeid og familie gjør at tiden ikke strekker til så mange treff.
(og nei, vi sov ikke i hovedgården, men på hytta til Emil og Elsa - hihi)
Faren min har sine aner fra samme øya - tro det eller ei...!?!

Nyt sommernatta - det gjør vi og. Kommer oss bare ikke i seng...men deilig det er det.

HildeS. sa...

Så koseleg hylle du har med masse fine ting.
Gamle hus er noko for seg sjølv, dei har sjel på ein anna måte enn nye.

Ida sa...

Flott hylle med skjønne mugger osv. (:

Tonje sa...

så mange vakre hus. Jeg er helt enig med deg,det er en stor skam at ikke folk tar vare på husene sine eller selger dem,kan jo ikke bare rive ned alt....jeg får frysninger av å se slike vakre hus bli falleferdig eller revet....

Den hylla var suuuper lekker,kan ikke stå i en garasje nei,var flott den kom inn i varmen og til heder samt glede igjen=)

Hemma på landet sa...

Åh, så vackra bilder! Kram

Karna sa...

Nydelig hylle, godt den kom til heder og verdighet igjen...

Så mange fine hus du finner, håper noen tar vare på de falleferdige, er jo såååå fine hus...

Hulda sa...

Så fantastiske hus det er i Steigen da! Nydelige. :) Hylla du fant i garasjen var jo bare så lekker!

Guldkant På Livet sa...

Såna vackra hus du fotat!! Ja, det gula var helt fantastiskt mysigt!! Vilken tur du har en "galen" bestefar som hade en sån hylla i garaget och att hyllan fick komma hem till ditt kök i stället, där trivs den ju toppenbra och får äntligen komma till sin rätt, OTROLIGT fint!! Mari.

Mikkeline sa...

Den hylla var kjempekoselig, og det var artig å se alle de fine husene fra dine hjemtrakter. Men jeg kikket egentlig inn etter rekvedinnleget ditt, men da måtte jeg bla langt tilbake gitt! Du har jammen vært produktiv når det gjelder innlegg, men hvordan går det med rekvedplanene?

mona sa...

elin1976 : Ja,det er helt utrolig at folk ikke bryr seg mer om sitt hjem....og takk for fine ord om hyllen min :)

Sara : Takk,takk !

Moderncountry : Tror vi er ganske like,du og jeg ! Og samboerne våre også...kremt,kremt.....! Bestefaren min døde desverre i -93,men jeg er ofte i verkstedet hans.....kan stå der og bare kjenne lukten av olje,og andre ting,og da strømmer minnene på,og av og til noen tårer...! Sånn er det bare.

Norah : Så koselig at du kjenner plassen,og har vært der !! Jeg er også "hustullåt å steintullåt",det kommer du til å få se på uteplass-bildene mine,etterhvert...!Jeg har møtt Kari to ganger,sist på bryggedans der ute !! Artig !

Hildes : Helt enig med deg :)

Ida: Takk,takk :)

Tonje : Ja,enig ! Det er utrolig at det går an ! Koselig at du likte hylla !!

Stina : Takk,takk :)

Karna : Tror nesten jeg må starte en forening for bevaring av gamle hus.....kan jo drømme om at noen redder dem,iallefall.....! Ja,jeg er veldig glad i hylla,og den skal ikke males !

Hulda : Ja,er de ikke fine ? Du har sikkert sett noen i Harstad også......bare ta bilde av dem om du vil....hehe..! Synes også at hylla mi er super,glad i den !!

Guldkant på livet : Takk for fine ord :)

Mikkeline : Vell....det går litt treigt,kan man si....jeg maler og maler hus,men i helgen håper jeg på litt tid med hammer og sag !!Stolene dine følger jeg spent med på,kan du tro,så snillt at du lar oss få se !!

cumulus sa...

Det er lett å ha et romantisk forhold til gamle hus, så lenge man ikke selv skal betale for restaureringen... De fleste av oss her i Steigen har både 2 og 3 hus som skal holdes ved like, og det er ikke alltid man har lyst til å selge til hvem som helst, siden huset har vært i slekta i generasjoner. Huset du okker deg sånn over har forøvrig vært igjennom flere runder med restaurering, du kunne jo f.eks. tatt deg en tur på baksiden, så hadde du kanskje sett det! Taket er fikset, vegger er skiftet ut, og det er gjort store reperasjoner innvendig. Dessverre har vi vært en del plaget med vindusknusing, noe som blir kostbart i lengda. Høres fint ut med en forening for bevaring av gamle hus. Kanskje den kunne tatt for seg å informere barn og unge om verdien av orginale vinduer f.eks?