24. okt. 2007

Jul og nostalgi.........

For meg har julen bestandig vært preget av nostalgi,og nå kan man jo fråtse i julepynt i denne stilen........ Disse er fra Nordhjem :


Så utrolig mye fint,at man blir helt salig i blikket.... Og heller ikke iår blir det julefeiring her,så ingen eget juletre,nå heller ! Vi skulle for første gang feire den her,med besøk av mamma,da pappa blir på jobb ute på de syv hav.....men nei,nå må hun jobbe på julaften,så da må vi nok ta turen til Steigen,likevel......syns ikke hun kan sitte der alene,det blir ikke koselig for noen. Og jeg som var igang med planleggingen av meny,bord-dekking osv.....ja,ja - jeg får pynte hos henne ! Akkurat nå er pappa på tur til Le Havre i Frankrike.....sukk.....den som kunne sittet i kofferten hans.....tenk på allt det fine interiøret han får sett..... !!! Får vel gå tilbake til nissene mine,jeg......kos dere så lenge ;)


12 kommentarer:

elin1976 sa...

Du er en god datter. Synes det er så koselig å pynte uansett om man er her eller der. Men jeg kjenner at det er ekstra stas å pynte hjemme:O)

Villa Utsikten sa...

Ja nå er det ikke lenge igjen til jul, julemarsipanen er kommet til butikken og butikkene ellers begynner å få inn julevarer. Måtte kjøpe et juleblad i dag, men stod ikke så mye nyttig i det.Finner mer inspirasjon her på nettet. Mye fint du hadde funnet:)

Mita`s hjørne sa...

Hærlighet så masse flott julepynt...
Gleder meg masse til jul jeg...he,he...
Her pyntes det fra første desember, juletreet pyntes andre helga i desember - for alt fyker ut første uka på januar... synes det er for lite med bare en uke jul jeg...he,he...
Men alt skal være ferdig til første desember (julegaver, vasking o.l) kun koselige ting som baking og julegotterilaging...

Ha en koselig kveld...

Ida sa...

Mye fin julepynt her! :)
Og med disse bildene dine, kan vi alle som er "julete" glede oss masse! :)

Hulda sa...

Nøyaktig 2 måneder til julaften i dag. :) Men, for meg er adventsdagene like herlige som selve jula. Den sitrende forventninga etterhvert som dagene skrider fram, den er det noe spesielt med. :) Fine ting du har sett på.

mona sa...

elin1976 : Tja....takk iallefall,det var fint sagt av deg :) Ingen skal sitte alene i julen,det blir helt feil,kunne godt hatt STORT selskap jeg.....men ettersom jeg desverre er enebarn,har vi aldri vært mange på julaften.Har bestandig misunnt de som kan samles mange til et flott bord,masse latter og glede.....men sånn er det,man må jo gjøre det beste utav situasjonen. Og jeg pynter jo hjemme,selv om vi ikke er her...lager jo ti julevinduer....og det tar tid !! Og det er det faktisk sambo'en som vil ha....hihi...ikke så vanlig kansje ?? Kos deg :)

Villa utsikten : Ja,tiden går utrolig fort,man må bare trå til vettu,jeg bryr meg bestemt ikke om de som sier at det er altfor tidlig å tenke på jul nå.....har nemlig 38 års erfaring med det motsatte !! Har også kjøpt meg juleblad,men ble litt skuffa,jeg også. Men det kommer nok flere sjangser...hihi.. !!

Mita : Gleder meg jeg også...allerede...forberedelsene er de beste,syns jeg !! Storkoser meg med allt som hører med !! Pynter også første desember,og juletreet lille julaften...sånn har det vært igjennom hele oppveksten, med juletreet. Men mamma pleide å pynte huset også på lillejulaften,og da var hun jo VELDIG sliten når julaften kom.....ikke bra ! Og jeg blir også lei all pynten,så det er bestandig godt å rydde den bort også...rart igrunnen.

Ida : Ja,ikke sant ? Og julete det er jeg definitivt.....kos deg,og ha en fin torsdag.

Hulda : Ja,tiden går fort,bare å henge i !! Man skal jo ha tid til kos også.....for meg er tiden før jul,nesten den beste....!! Høre på julemusikk mens man lager ting.....drømme,drømme.....og det gjør sikkert du også :) Kos deg !

Anonym sa...

Masse fint her, sant som du sier om juleforberedelser , de er like koselige som selve jula.
Varmt og godt her hos oss også, 12 gr. idag.
Juleting på gang her hos mæ og , gaver og ting til messesalg.
Men juleting i butikkene synes æ det er for tidlig og komme med i oktober!
Ha en fin torsdag.

Emmeline sa...

Her var det mye fin julepynt. Jeg har jo akkurat handlet fra Nordhjem-men jeg kjøpte ikke så mye julepynt. Bortsett fra adventskassen med Bonne Fete skrift. Den var veldig fin og jeg gleder meg til å pynte den opp til jul!
Det er litt sånn med julen at da er det familien som gjelder, juletre får du nok tidsnok. Er enig med deg at det ikke høres koselig ut om mamma blir sittende alene på julaften! Du er snill:0)

Wickans värld sa...

Åh, så mycket fint! Vilka fina julgranskulor... riktigt längtar till julen!

Claudia sa...

Nice photos and nice blog entry (I can read it but cannot very good answer in Norwegian).
I, too, love Christmas, and every year, I start to think about it in October (some years, even in September or August -when the weather is bad enough..)

moderncountry sa...

Så mye fint på en gang da, jeg begynner å lengte selv! Håper du får en fantastisk helg med pakking (40 stk ?!?!?!?!!) og kos. Liker energien din Mona, du er toppen!!

Klem fra Aina (",)

Granne med Selma sa...

Tack för bättringskramen du skickade från Norge! Den hjälpte gott för nu är jag frisk :-)
Stor klem tillbaka!