31. mai 2009

Kan det være finanskrisen......? Nei,desverre så tror jeg ikke det...


Advarsel : langt innlegg... :)
Lovte jo å begrunne , hvorfor jeg desverre ikke tar imot bestillinger lenger.....selv om jeg både maler og dekorerer på annet vis,fremdeles. En av grunnene til at jeg stort sett maler i hvitt,grått og svart( fra JOTUN),er at jeg ikke tåler malingen til Panduro,litt rart etter å ha brukt den i ti år,men jeg aner ikke hvorfor. Høyrehånden som jeg maler med,og som derfor ofte ligger på den tingen jeg dekorerer,blir rød og full av utslett/eksem.....dette kan jeg selvsagt leve med,men når mange ikke vil betale for varene sine,for ikke og si la være å hente dem.......så blir jeg en smule motløs,for å si det på den snille måten. Mange bestiller jo ting med personlige hilsener på,med navn o.l,og da får jeg jo selvsagt ikke solgt dette til andre......jeg tar kontakt og sier at nå kan det hentes,og så hører jeg ikke et ord.....tar igjen kontakt,avtaler å møtes.....men ingen dukker opp.......hva gjør man da ? Og i tillegg,kan dem godt ha ringt og mast,tre ganger på en uke,for å høre om varen er ferdig !!! Slå den !!! Da burde jeg selvsagt bare sendt regning,siden dette er en spesialbestillt vare,- men det har jeg aldri gjort.... Når man er så til de grader i mangel av respekt,så kan det bare være........men at de har noe som heter samvittighet,kan jeg aldri forstå.....jeg vet jo hvem noen av disse personene er,men det bryr dem seg ikke døyten om ! Så har man dem som kjøper skilt med flere navn på,men så får familien flere medlemmer,og da forventer dem at jeg skal pusse ned skiltet /taksteinen,for så og male på både et navn til,-og enda et lite motiv..(og her snakker vi ikke om motiver som males på fem minutter,akkurat)..... OG DETTE SKAl JEG GJØRE GRATIS !! Ja,for varen har de jo allerede betalt for,da de kjøpte det...... !! Dette har skjedd flere ganger,og jeg blir like forundret over folks manglende tankegang,ved hvert eneste tilfelle....
Noen har også prøvd seg med å bestille i andre sitt navn,etter å ha blitt "svartelistet" av meg....fordi dem ikke har gjort opp for sin forrige bestilling...! Da er du F... meg frekk !!!!! Og slu som en rev.......!! Men jeg luktet lunta,og sparte meg derfor for mye arbeid.....! Og manglende nattesøvn.....! Jeg etterlyser bestandig manglende betaling,med en hyggelig skrevet mail med positive ord,jeg bruker ikke stygg og truende ordlyd,det skal være sagt........så her føler jeg virkelig at jeg har strukket meg langt....,for det er nemlig det verste jeg gjør,og mase om betalingen.......selv om jeg absolutt føler at det er på sin plass.
Men alle bor jo ikke nært meg,og derfor sender jeg jo varer,både til inn og utland........og desverre så er jeg så naiv,at jeg har stolt litt for godt på hyggelige stemmer og mail....noe som har kostet meg både sinne og tårer..og penger ! Ærlighet varer visst ikke bestandig lengst,ser det ut som.....for mange finner på så utrolig dyktige unnskyldninger for manglende betaling,at man kunne underholdt i evigheter..! Er det ikke bedre da,å si det som det er.....? Og så har du dem som spiller heeeelt uskyldig når jeg tar kontakt,og ikke kan skjønne at jeg ikke har motatt pengene.........hvor i all verden kan det ha blitt av dem da ???? Ja,si det du.... ! Hadde det vært fordi de ikke er fornøyd med varen,så er det jo helt greit,selvsagt....men når jeg sier at jeg gjerne tar varen i retur,så får jeg så hatten passer.........og varene er allerede gitt bort,til slekt og venner,så det kan jeg bare glemme !!!!! Normal folkeskikk,er vel at man betaler,før man gir bort ting i gave,eller......????? Det var visst i gamle dager,ser det ut som.....:( Andre igjen truer meg med anmeldelse,fordi jeg ikke har dette som jobb,og ikke har eget firma...og derfor ikke har noe jeg skulle sagt....og strengt tatt,så har jeg jo ikke bevis på at de har motatt varen,siden jeg aldri har sendt noe i oppkrav.......så der har man takken,kan du si !! Men det dem ikke tenker på,er mailene dem sender meg,og de er jo bevis godt nok......! Og ordlyden er ikke bestandig av den hyggelige sorten,tro meg....
Rørleggeren sier stadig vekk : "nå er du altfor snill,igjen.......husk det,når du ikke får pengene dine"........og desverre så har han fått rett,altfor mange ganger...! Noen lover,- og juger,gang på gang,så jeg nesten går i taket av sinne.........men etter et halvt år,så dukker jammen pengene opp, på kontoen min.........! Hvor enn i verden man handler,så finner man vel ikke en betalingssystem som godtar et halvt års betalingsfrist ??? Er ikke det respektløst,ja så vet ikke jeg !!! Hvor lenge skal man vente,før kunden finner det for godt å betale ? Imens har jeg jo tross allt,mottatt mail om hvor fine varene var.........!
Mens andre igjen,må inkassobyrået ta seg av........når det blir snakk om flere tusen kroner,og kunden gjør det helt klart for meg,at jeg aldri kommer til å få pengene mine ,uansett hvor mye jeg purrer !!!! Går det an å være utstyrt med så lite respekt for andre mennesker...??? Og i tillegg,så er det de første som stiller opp på mine utstillinger....og skryter av mine ting.......ja,da kan begynne å lure.........!!! Hun som har "rekorden"...i manglende betaling,hold deg fast.....hun tok det TRE år,og få pengene fra,og da var beløpet steget til mange tusen kroner,så den svidde nok litt !!! Og gjett om hun sendte meg mange HYGGELIGE mail på de tre årene.....nix,de var ikke av det hyggelige slaget,og dem har jeg gjemt,til skrekk og advarsel.....når jeg leser dem nå,så må jeg bare le....godt og lenge !!! Ordet falsk,fikk med ett,en ny dimensjon....jeg har nemlig også truffet henne,og da var hun en helt annen person....!
Nå kan man saktens si at dette er min egen feil,som har stolt på mange koselige folk......iallefall trodde jeg de var det....,....og jeg kjøper jo den,men likevel forundrer det meg hvilken moral voksne mennesker,har.....og hva lærer disse videre til sine barn........jeg bare undres ! Så desverre, så har mange av mine oppdrag endt i denne triste "statistikken"........og derfor er jeg nok litt lei hele arbeidet,de gangene jeg har mottatt mine penger til rett dato,kan nesten telles på en hånd...og da sier det seg selv,at en gang får man nok ! En stund ville jeg spy,bare jeg så en malingsboks........det var da jeg gikk over til tags o.l, ......og der har jeg blitt :) Akkurat nå har jeg flere slike saker "gående".....,og er det noe som tapper en for energi,ja så er det sånne kunder.....desverre. Det tar jo både tid og livsglede,fra en.......iallefall er det slik for meg.... :( Men nå er det stopp,iallefall,og du verden så godt det er.........man føler seg bare tom,og nesten latterliggjort,når man blir utsatt for sånne personer....! Dette ble et langt og negativt innlegg,men det kunne lett blitt dobbelt så langt...historiene er mange,- og kreative,på et vis........folk er utrolig til å snakke (og skrive) for seg...men sånn er det nok bare,skal jeg tro på en klok mann,- og han bor jeg sammen med :) Hadde det ikke vært for ham,hadde jeg vel sittet med sippekluten,konstant..... :) Men nå vet dere hvorfor .......og takk og lov at det finnes koselige kunder,også....... ! Nå er jeg forberedt på og få noen anonyme kommentarer,om all gruffen jeg sprer her,men det skal jeg sannelig tåle....
******************************
Ha en fortsatt fin langhelg :)
- sutreklem fra meg ,som fremdeles blir velsignet med nok regn,og masse luft.......!! *SMIL* Lover å komme med et mere positivt innlegg,neste gang...inatt er faktisk årets første natt,med MULIGHET for midnattsol.....jadda,den ser man ikke mye til,for og si det sånn.....

25 kommentarer:

Perlehvit sa...

Fysøren jeg skjønner godt du ikke gidder dette mer altså! Merker jeg blir irritert av å lese hviordan folk oppfører seg!
Jeg ville tatt forhåndsbetaling, hvertfall forskudd på halvparten av summen..

Håper du får flere av de gode kundene videre da! :)

Berit T sa...

Går det virkelig an?????
Jo, jeg vet jo det av erfaring fra den gang jeg da jeg hadde butikk. Tørket brukebuketter behandlet den, rammet de inn med spesielle kupler, rådyrt, og mange, ja ganske mange ble aldri hentet!!! Da jeg sluttet satt jeg med minst 20 brukdebuketter om skulle vart avhentet, etter ørten purringer. Jeg måtte jo betale rammene og det ble et stort tap.
Og alle de oppsatsene som ble bestilt, skåler innlevert, og de ble stårende.... Alt dette ble levert til sykehjemmer rundt i distriket som pynt på veggen eller border da jeg sluttet. Da kan de gå dit å se på de når de blir gamle eller besøker noen av sine slektninger.

Du må ikke sende varer avgårde før kunden har betalt, bruk nettbank, så der du når pengene er kommet inn på konto. Slik gjør iallefall jeg, og det fungerer veldig bra.

Håper du har en fin pinse, nyt dagen i morgon.
Klem.

Christinas låvebutikk sa...

Hei! Skjønner akkurat hva du mener!
Har sendt varer jeg også, men aldri fått pengene mine! Men nå er det KUN forskuddsbet! Orker ikke dette jeg!
Finanskrise er bare en gylden annledning for folk å "stikk" fra ansvaret!!
Mange frekke omkring! Verre for deg som jobber med varen først! Håper dere som gjør sånt leser dette! Skam dere!!
Huff så irr jeg blir på dine vegne!

Uansett... GOD PINSE VIDERE!!
Klem!

Anonym sa...

Uff dette er leit å høre, trodde det var flere av den "gode" sort kunder... Er tydeligvis naiv jeg også. Om det føles så tungt/ frustrerende må du nok finne på noe annet,- event. finne en annen/ sikrere måte å kreve inn pengene på?
Får vondt i magen på dine vegne..
Du har en vakker blogg som jeg følger med på- du er en inspirasjons-kiilde for meg:-)
lykke til videre-håper du finner ut av det!
Klem Hege.

Unknown sa...

Dette var triste saker... heretter må du sende tingene dine i oppkrav. Folk er tydeligvis ikke til å stole på... - selv driver jeg firma og skriver sanger og taler - og jeg har skrevet enormt mye, og jeg sender det aller meste på mail og noe i post (noe blir hentet personlig) - og jeg har faktisk aldri opplevd at folk ikke har betalt! Noen har prøvd seg, men da har jeg sendt dem "hyggelige mail", om at de har sikkert bare glemt osv - og de har alle som en betalt!

Håper uansett at du fikk skrevet litt sinne og ergrelse av deg... du fortjener så absolutt ikke sånne type "kunder"...
Ønsker deg en fortsatt fin pinse -selv om været ikke er like godt hos dere som på Østlandet. :-)

MiniFruen sa...

Huff, kjenner jeg blir skikkelig sinna på dine vegne! Det er helt utrolig hvor lite folkeskikk enkelte har, folk som ikke bryr seg om noe annet enn seg og sitt - frustrerende! Og skjønner godt at du er sliten og lei alt styret. Men jeg håper virkelig du får "piffen" tilbake snart, og at du får flere av de snille kundene:) Du gjør iallefall en utrolig flott jobb, er utrolig dyktig og kreativ! Og husk, selv om noen gjør slik at man til tider føler at en ikke er verdt noe: Du ER verdifull:)
Riktig god pinse videre:)

-Linn:) -

Orlaug sa...

Nei fy, detta var ikkje noko kjekt å lese......utruleg at folk oppfører seg slik.
Ein kan misse motet av mindre....
Ser at mange ikkje sender varer før pengane er på konto...det må vel vere ein ok måte.
Håpat at kundane dine tek til fornuft og gjer opp for seg....
Ha det so bra!

Kreoline sa...

Jeg får vondt i magen når jeg leser dette, jeg forstår deg at du blir lei deg. Blir lei meg og sinna på dine vegne. Jeg vet hvor mye arbeid og penger som ligger i håndarbeid. Uff og uff, at folk kan være som dette, det er helt uforståelig for meg. Jeg ville også gått for forhåndsbetaling, fått pengene først så laget varen. Du lager så nydelige ting, det er trist hvis du slutter. Tenk, og ta en lang pause. Det er så koselig å komme inn til deg for å se hva du har laget, skilter og tagser, bare helt nydelig. Ha en fortsatt fin pinse, skulle ønske du hadde bedre vær, det hadde du fortjent.
Klem fra Mona.

Irén sa...

Uff, dette var trasig å lese. Utrolig kjedelig, for å si det mildt!

Kan ikke fatte og begripe at folk kan få seg til å behandle andre mennesker på den måten! Det er meg komplett ubegripelig!

Skjønner deg inderlig vel at du føler som du gjør. Det skulle bare mangle! Synes det er bare flott og riktig at du lufter frustrasjonen din her på nettet slik at andre får vite hvordan det er fatt.

Men du så trasig at det er en beskrivelse av virkeligheten for deg...

Kanskje noen av dem det gjelder er inne og leser innlegget ditt, og kommentarene for den del. På tide at samvittigheten og ærligheten våkner til liv igjen! Hvis ikke er det bare en ting å si; Skam dere!

Stå-på-klem fra meg til deg!

Anonym sa...

Dumpet inn her fra White Vintage..

Makan til frekkhet!!!!!! enkelte mennesker eier ikke skamvett!

Det er kun en løsning på ditt problem.. Varen skal betales på forhånd, inkl, porto!!!! Take it or leave it!!!

Joda, jeg kjenner godt den følelsen av å være naiv, ikke våge å be om forskuddsbetaling fordi man føler det er flaut.. men, husk!! de som virkelig ønsker ditt håndtverk vil også betale.. om du forklarer hvorfor, skjønner de fleste det!!!

Lykke til!!! klem fra Bea i Danmark

Mitt hvite hus sa...

Uff da... så kjedelig å komme opp i slike ting... folk kan være kjempefrekke... at det kan skje emd en og annen, mne ikke flere ganger med samme person...

det lønner seg ikke å være for godtroende om folk..
Håper du fortsetter med malingen din for du er kjempeflink...
God pinse videre..Klem kerstin

Monicas sa...

kjenn at æ fyra mæ opp ilag mæ dæ her æ sett:).....ja dette kan umulig være enkelt...lykke til

Janne i Fagerlia sa...

Oi, dette høres kjent ja. Akkurat disse ordene som du nå har fått fram i din vrede, har jeg også brukt for meg selv når slike situasjoner har oppstått. Utrolig hva folk kan få seg til, og etter min mening kan de ikke har snøring på hvor mye arbeid som ligger bak et håndverksprodukt.

Håper at du føler deg bedre etter å ha fått "løftet på lokket". Det er trist om du med dette har mistet gleden med å skape, for du er jo så utrolig flink. Hva med nettbutikk og forskuddsbetaling?

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Takk for koselig kommentar om min slitte gamle stol..hi hi
Finner mye rart i kjeller og uthus,mannen samler på det meste som er gammelt.Og den passet jo fint blant blomstene:)

Nå sitter jeg her sjokkert over folks oppførsel,etter å ha lest ditt innlegg..
Tenk at det går an å være så til de grader frekke og respektløse..
Noen eier ikke skam!
Sjønner godt at du blir irritert(for å bruke et mildt uttrykk),når en legger med masse tid og arbeid på varene og opplever slikt..
Håper du slipper å oppleve mer av dette,bra du har rørleggeren til trøst og støtte:)
Ønsker deg alt godt, og en fin 2.pinsedag!
Stor klem!!

Frøken Lykkelig sa...

Nei dette er det verste jeg har hørt på lenge! At det går an å være så utrolig frekk. Jeg skjønner ikke at det går an å oppføre seg sånn jeg. Blir kvalm av sånne folk!

Jeg håper at du klarer å legge det fra deg og ikke bruke så mye energi på det i fremtiden. For det må jo ha tatt forferdelig masse fra deg! Det er grusomt når energien din går til usle mailer og stygge ord. Det er ikke sånn det skal være.

Jeg er alltid innom deg og titter og du er jo så kreativ og flink. Du skal ikke ha noe annet enn ros!

Ønsker deg en god fridag i dag... og det er mye luft her i lofoten også ja :-)) Og hele 8 grader !! Herlig!!

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

seriøst??? er verkeleg folk so idiotiske?? eg er sjokka!! skjøna godt du ikkje orke holde på å dulle med dissa unnasluntrarane!!! GRRRRR.....får lyst å knurre!!

håpe det går seg til :o)

Klem M :)

Laila -Karin sa...

Hei
Må bare svare her, syns det er trist at du opplever slikt.
Jeg solgte smykker for en del år tilbake. Da gjorde jeg det slik at kunden måtte sette beløpet inklusiv frakt inn på min konto , så sendte jeg varene med det samme beløpet var registrert . Dette fungerte veldig greit . Kunden slapp unna oppkravsgebyr og jeg hadde ingen problemer. Kanskje du kan gjøre det slik. Du lager nydelige ting..
hilsen Laila

Anneli sa...

Huff da Mona! Det er virkelig trist at det må være slik.., men vi vet jo så altfor godt at det finnes mange uærlige personer!
På min jobb tar vi depositum når kundene bestiller varer, det fungerer veldig fint. Om de da skulle "ombestemme" seg, har vi i alle fall fått inn noen kroner..
Resten må selvfølgelig betales før de får hentet/levert varen.

Tenker det var godt å få lettet litt på trykk virkelig noen av dine uærlige kunder leser innlegget og kommentarene du har fått!!

Nå har heldigvis solen tittet frem. Selv om det ikke er noen temperatur å snakke om kan vi i alle fall oppholde oss ute (: Jippi!!
En god klem til deg <3

Lobeliadamen sa...

Heisann,
Jeg vet dessverre også hvordan dette føles. Men hos oss må alle ordrene forhåndbetales nå og det går heldigvis greit. Enkelte er så respektløse -og det er voksne mennesker! Vi hadde bl.a en kunde som lovet hun hadde satt inn penger, og hun pleide å handle masse i en annen nettbutikk...bla bla bla...og da sendte hun alltid en mail til innehaver så sendte hun varene opp...for hun hadde ikke nettbank etc. jada, blonde, naive meg tror jo godt om alle....så da gikk varene avsted. Pengene så vi aldri...vi ringte og sendte mail men hun påstod hun ikke visste hva vi snakket om. Burde nok ha skjønt tegningen når hun brukte 3 ulike navn i 3-4 mailer....men men...da jeg undersøkte litt på nettet fant jeg bloggen hennes med bilder av alt hun hadde "kjøpt" hos oss.....Skjønner ikke at folk holder på sånn, men det verste var egentlig av vi var så godtroende ...det var sinnsykt irriterendes... men men ...you live and learn :-)

Ha en strålende dag!
W

Gry sa...

Uff, Mona!
Det høres jo forferdelig ut!
Du får meld deg inn i lauget hos oss, og selg dine produkt på Håndverksbua.
Ha ei fin uke!
Klem Gry : )

Mariann sa...

Ein gjer ikkje gratis arbeid her i landet. Tru kva desse folka hadde gjort dersom dei ikkje hadde fått betaling for noko dei hadde laga? Ikkje ver lei deg, då vert alt berre mykje verre!!
Keep up the good work! :)

Besta sa...

Æ e heilt sjokka... Men skjønna ka du mein. Har opplevd det et par ganger med bunadskrin som jeg maler. Vist det er folk jeg ikke kjenner godt må de betale når de bestiller. Jeg sier de må betale på forhånd ferdig med det.

Lillan sa...

fikk helt frysninger av dette jeg! skjønner ikke at det går ann!! Men forhåndsbetaling er tingen!! Be de sette inn summen på din kto. Med nettbank ser du raskt om beløpet er satt inn. Mine kunder har 5 dager på seg til å sette inn summen og jeg sender ALDRI varer uten at de har betalt for seg!
Du er ei kreativ dame og er veldig flink, du burde ikke slutte pga sånne folk! Ta med deg erfaringen og forandre på betalingsmåten. Hev hodet høyt og gå videre:) Håper det går bedre fremmover:) stor klem fra Lillan

Lykkelita sa...

Skjønner godt at du lagde dette innlegget og håper du ser at de fleste av oss tar avstand fra slik oppførsel. Jeg kan nesten ikke tro at de som har bestilt varer fra deg unnlater å betale - det er da rett og slett uhørt!
Stå på, Mona og vit at vi er mange som støtter deg og som ikke aksepterer at ikke folk gjør opp for seg når de handler hos privatpersoner. Skjønner at du ikke ønsker å drive på med salg, men det er synd - for du lager så vakre ting!
Stor klem fra Elisabeth

Nunne sa...

Jeg følte meg truffet!
Har IKKE lest innlegget, men ble nysgjerrig pga Kjerringøybildene.
Men jeg er en av dine "gamle kunder" og jeg husker rett og slett ikke om jeg betalte på flekken eller om jeg måtte purres... håper IKKE det, da????
Huff, jeg syns det er så trist når folk er så til de grader ufine..
Men jeg er meget stolt eier av et skilt (eller datra vår er) der det står Oasen... og et utmerket maleri av hytta vi er så glad i...

Så flink du er som setter ord på et sånn mareritt som du opplever.
Stå på, Mona, du gjør en kjempejobb! Klemmer i bøtter og spann...