11. jul. 2009

I min lille "urtekasse"........

Hei :) Er det bra med dere,i sommervarmen ? Vi har det varmt og fuktig,såkalt "migrenevær",som jeg kaller det. Ikke så mye sol idag,så vi tok en fisketur........uten en eneste fisk...! Men siden temperaturen er så fin,er det jo godt å bare tusle ute,uten noe mål og mening.....se på planter,binde opp noen som trenger litt støtte,klippe noen.......kosearbeid,med andre ord :)
Og sår man,så må man jo høste litt,også........

Godt å lage te av denne,kansje...?


Og litt pesto er jo snadder.....!Så nå henger det en liten snor,med en liten avling på,på kjøkkenhylla mi :) Urtehagen min består av en kasse fra fjæra,og en zinkstamp.........jeg har også persille,bladpersille,gressløk og sitronmelisse.

Her er kassen fra fjæra.....med sitronmelisse oppi,den høstet jeg ikke idag........egner seg vel ikke til tørking...? Nei,tror ikke det.....men til kremkaker og is,derimot........mmmmmmmm :)
*******************************'
Ha en fin søndag imorgen,og takk for besøket :)
Klem / Mon@.

7 kommentarer:

hvorfor ikke... sa...

hmmm! Nå ble jeg inspirert, har litt urter jeg også, elsker å bruke ferske urter i matlagingen, men tørke...det har jeg aldri prøvd...ikke før...men kanskje nå!

God helg, og takk for tips og flotte bilder!
Sommersmil fra Torunn

Gry sa...

Så flotte bilder, jeg er også glad i urter.
Det ligger ei utfordring til deg hos meg, vist du vil...
Klem Gry : )

vosgesparis sa...

Yummie lots of good herbs you have collected. I really love the italian taste ;)

Tee of Vinnord Cottage sa...

Så søte bilder!!! De hadde en skikkelig deilig gammeldags fling over seg!!! Neste år vlir det urter hos meg og... men hadde ikke tid i år...dessverre... :) Ha en finfin søndag!

Magdalena sa...

så her lig inspirende bilder...
og den værbitte kassen,-lekkert med urter i...
nydelig å titte innom deg,-

ja sååå innmari inspirerende...
god klem i sommeren'''''

Stubbetufsa sa...

Å, ja! Du kan tørke sitronmelisse!
Jeg tørket sitronmelisse i fjor, og det er en kjempefin beroligende te du kan lage deg av den hvis du f. eks ikke får sove. Jeg har oppi litt peppermynte også, og den blandingen har faktisk hjulpet meg med rastløse ben!
Ei klype tørr sitronmelisse og ei lita klype peppermynte i tesilen, hell over kokende vann, la stå i 5 min, og nam! Jeg bruker uten sukker, men må du, så må du...

www.77yum.com sa...

視訊交友聊天室
線上看a片直播a片下載
線上免費看a片
視訊聊天交友網
夫妻做愛a片直播
a片寫真
a片下載