19. des. 2009

Fråtsing med naturmaterialer.....

Ja,er det ikke herlig,å gå ut i skogen,og bare høste......? Jeg storkoser meg iallefall,på slike turer ! Er ikke det terapi,så vet ikke jeg...! Tar med meg både mose,lav og vanlige bjørkegreiner.....blåbærlyng slipper heller ikke unna :) Denne vakre mosen som jeg fant på en skogstur,har ligget ute siden da,og nå var den blitt helt tørr. Trodde kansje det kunne bli et problem.....når jeg skulle surre den fast på en krans,med ståltråd.....men det gikk veldig bra,for hadde den vært våt,hadde nok kransen blitt mye mindre. Nå gikk det jo ikke an å klemme den flat......


Først lagde jeg en av tynne bjørkegreiner,som stamme. Ganske mye jobb igrunnen......rusten tråd holder greinene på plass. Brukte litt edelgran til pynt,og oppå la jeg altså litt av denne mosen....som jeg syns har en nydelig farve ! En stor kongle fikk også plass.....og til slutt lagde jeg et hjerte av ståltråd,med perler på. Bak hjertet festet jeg en liten bit av et "perlekjede" fra Nille.....som henger ned.


Dette er nok en dørkrans,men noen dør som den kan henge på,nei det har jeg ikke......! Inngangsdøren vår har et stort vindu på seg.....liksom ikke bare å slå i en spiker.....!!

Kunne jo pyntet litt mer kansje,med noen kuler og litt rødt......en sløyfe eller noe......?!

Men neida,den ble ikke så farveglad.......liker best det naturlige :)


Så gikk jeg løs på mosen,og enda en bjørkekrans som stamme. Gikk med mye til denne,den er ganske så stor...... Syns fargen står så godt til teglsteinene.....og dere vet jo hvor mye jeg ønsker meg en hvit yttervegg......hadde jeg hatt det,skulle de kommet opp på den,rimelig fort !!!


Slik ble den,i all sin enkelhet.......har ikke festet noe stæsj på denne,men en sløyfe i lin,kunne kansje gjort seg....? Og to gammeldagse dombjeller hengende inni.......?


Eller et skilt inni,det går jo også........smak og behag,vettu....
heller ikke denne har fått noen plass,jeg har jo ingen ledig vegg !

Mens her har jeg brukt en stamme av halm,fra Plantasjen. Denne skal på en grav,jeg har kjøpt stativ som de skal henge på i år,for før har jeg bare lagt dem,og når snøen kommer,så syns dem jo ikke......og kom det en vindkule,lå dem gjerne på neste grav,opp ned......

Som du ser,er denne nedsnødd allerede....har lagt alle på verandaen,så de slipper å være inne i varmen,blir ikke så fine da.


Denne skal også til kirkegården,så da syns jeg det passer med en engel til pynt. Det var litt av årets kranseproduksjon.......kommer mer etterhvert. I den ene har jeg pyntet med heklebrikker.....ikke helt a4,jeg,vettu..... ! Men kos deg så lenge,og ha en super søndag imorgen.......Klem fra meg :)

14 kommentarer:

Asbjørg sa...

Duverden ,her var det mye lekkert!!

Kaoskontroll sa...

Wow, så flotte!

I morgen skal jeg og en venninne støtte hverandre gjennom å lage hver vår krans. Første gang hun skal gjøre det, og jeg... vel jeg stiller ikke i din klasse! Men nydelig inspirasjon her! :)

Hulda sa...

Virkelig super den kransen av lav som du har laget. Jeg har også laget kranser i dag, og fire dekorasjoner av gran. :) Flotte bilder du har tatt.

Berit T sa...

Så nydelige disse kransene var hver til sitt bruk.
Og det er så godt å bruke av naturen sitt overskuddslager, bare å forsyne seg.
Det var ikke dumt med stativ til til kranser på graven, hvor kjøper du det? Som du sier så fyker de av, eller blir nedsnødd, akuratt som her nå. minst 30cm på noen timer, det er ikke til å tro på disse kanter, men du så flott! Håper jo den ligger til over jul, det har ikke vært hvit jul her siden 1986 sies det.
Ha en flott helg da.

Vform sa...

Helt fantastiska kransar du gjort!
Alla lika vackra!

Ha en skön söndag och 4:de advent du också!
Kram V.

Rut och Signe sa...

Jättefina kransar du låtit tillverka. Härligt! Ha en skön vecka och GOD JUL! Marie

Tones landliv sa...

Du er kjempeflink, her var det mye fint!! Ha en riktig god jul :)

Turid sa...

Godt å se at du begynner å komme i "stimen" igjen-nydelige kranser du har laget.

ღ OTHILIES GÅRDSHANDEL sa...

Flotte kranser!! Det er virkelig en stor jobb å lage det fra bunn av.Har selv laget kranser og hjerter av hengebjørk å det tar lang tid, men du verden så flotte de blir.Ønsker deg en riktig god jul:)

Théa & Linnéa sa...

Nej nu får jag sluta läsa alla vackra bloggar, vill ju bara pyssla och dona jag också... Så härliga kransar! God inspiration, tack för att du delar med dig och ger tips.
Ha en bra dag
/Karin

Hilsen Bodil F.T. sa...

Hei! Så kjekt at du stakk inno hos meg! Takk for koselig julehilsen og juleklem!
Gir en tilbake til deg, og takk for alle morsomme og flotte og koselige innlegg du har postet til oss andre! Jeg liker bloggen din kjempegodt!!

God Jul!

Silkeline sa...

Såååå mange vakkre kranser du har laget!!!!Det er så flott med naturmaterialer til jul.......trengs ikke så mye annet da.

Ha en riktig GOD JUL.

Gry sa...

Så flotte kranser du lager Mona!
Jeg pleier å lage en på lillejulaften, som vi legger på graven til min far på julaften.
Tenkte litt på at jeg skulle dekorere et bjørkehjerte.. vi får se. Dine kranser var i allefall kjempeflotte.
Førjulsklem til deg : )

Fruädel sa...

Men så vackert!!! Va du är begåvad! Håller med dig helt och fullt, vem behöver dyrt pynt när dessa skatter finns i skogen!!! Jag älskar vår lilla skog, tyvärr är det svart som i en säck när jag kommer hem på kvällarna, så nära och ändå så långt ifrån! Kram på dig duktiga du, jag kommer snart tillbaka!/ Tess