7. mai 2010

Handlelista er klar.........og portalen er blitt malt.....HVIT :)

Endelig ble det en "sommerdag" i nord.......ikke så varmt,men sol fra en blå himmel,og jeg kunne ta på meg maleklærne igjen.......og denne gang uten å ta på ullgenser og skjerf ! Deilig !!! Portalen ble hvit,så nå er bare plantingen igjen.....og det gleder jeg meg til :) Har lagd meg handleliste fra Plantasjen,og lest meg frem til noen sorter,og alle er stauder.......som skal tåle litt,men det vil vel vise seg etterhvert...den over her,heter Lewisia "little plum".......nydelig,ikke sant ?
Må ha litt kontraster,og denne hadde så fin farge......Krattlodnegras heter den.

Japanspir er nr 3 på lista.........må ha noen korte,og noen lange,for litt variasjon.....disse er jo ganske lange,har hatt dem før,men borte ble dem,gitt......


For et navn.....hold deg fast......heucherella tiarelloides,intet mindre.......heheheeee....glad jeg har skrevet ut lista,for denne hadde jeg ikke turt å spørre om.....Filipendula er litt lettere å si.........! Nydelig,sart rosa.......ja,det blir mye rosa og hvitt....

Fagerklokke har jeg aldri hatt før,men syns de var vakre......jeg har jo ikke hage,så alle skal plantes i store kasser,som leveggene er festet på....kommer bilder når jeg er igang !!

Er veldig glad i slike nelliker.....så små og søte,og med en nydelig farve ! Engnellik heter de....


Disse ble mye brukt i nord-norske hager før,og heter Duppesoleie.......virkelig fine,og morsomt at det er en tradisjon for dem,her i nord !

Og så disse til slutt,Diascia Anastrepta "sani"........se på de nydelige detaljene.......! Ja,dett var dett,som bestefar pleide og si...... Nå er det snart natta,kjenner det går helt rundt oppi øverste etage.....har også malt ferdig et "bestillingsverk" idag,og bakt kake til en konfirmant,så nå skal øynene få hvile seg litt,kjenner jeg.
****************
God helg til deg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!fra meg !!!!

7 kommentarer:

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Vilka fina blommor, hoppas få se resultatet på bild sedan med målning och plantering.
Ha en trevlig helg
/Karin

Turid sa...

Sol og blå himmel her å - ser ut for at det skal bli den herlige helga!!
Er ikke såååå frimodig som dæ at æ skal på plantasjen akkurat.....men æ har et par blomster potter som flyttes ut og inn morgen og kveld (mini stemor og en krydderplante).
Ellers så har æ tenkt å slå te me kaffe og vafler på terassen i helga- klinger jo litt vårlig ut av det også. Skal også ta en av vårens siste skiturer.....
Kjempe trivelig og følg med på bloggen din-alltid spennende å se ka du skal dele med oss.
Ha ei herlig og solfylt vårhelg.

Gry sa...

Så vakre sommerblomster!
Trodde vi skulle få litt sol i helgen, men nå regner forhåpentlivis snøen bort....
Ønsker deg ei fin helg Mona.
Vårklem fra Valnesfjorden. : )

Merethe sa...

Det var mange fine stauder du har valgt deg. Nydelige farger som gikk rett hjem i hjertet her. :) Ønsker deg en flott ny uke og håper varmen kommer både her og der. :)

Anneli sa...

Så masse hærlig blomster! Nå er det vel kanskje lov å håpe på litt vår og + grader..?!
Jeg skal snart ta meg en tur innom gartneriene, for å finne tips til blomster å plante i krukker og kasser på verandaen.

Jeg har lagt merke til at du stadig finner så mye lekkert på loppis ;)
Til helga blir det en tur til Steigen på oss og da hadde vært gøy å ta en titt innom Røde Kors butikken :) Kanskje du vet åpningstidene?
Kos deg med plantingen Mona.
Klem fra Anneli <3

Grip dagen sa...

Du har visst litt plantejobb i vente her, ser jeg.
Det var ei lang liste med mange fine planter!

Jeg har god plass i hagen, så jeg har også mye å henge fingrene i om dagen.
En periode synes jeg det var fint å blande alle slags stauder i hvert bed. Noen år senere ville jeg samle få sorter i hvert bed. Slik går nu dagan...

Mye jobb å "ommøblere" i hagen. Det baller fort på seg og tar ukevis!

Ha det godt. Og kos deg med vafler! Med den svære oppskrifta kan du spise vafler i mange dager!!

Klem Marit

Mia, New Room Interior sa...

Deilig å se blomster og vårbilder!! Ha en fortsatt fin uke og god helg!! Klem