1. nov. 2011

Juletanker 24-7 !

Joda,jeg er her jeg.........bare litt redusert,kan man si. Makan til snørrtørking,og hosting kan jeg ikke huske........men noen varer blir da ferdige,likevel. Priset og pakket ned,klare til messa......det går mye i tradisjonelle julevarer,i samme stil som jeg har lagd før.
Og jammen er det koselig når dere skriver mail og sms,for å få se mer av mine ting ! For som noen av dere allerede vet,så viser jeg kun en brøkdel,klok av skade......rett og slett fordi jeg har opplevd så utrolig mye frekkt. Dette syns jeg er forferdelig trist,men for å spare meg selv,for både sinne og tårer,så velger jeg heller å la være å vise så mye. Er jeg feig,ja så er jeg det......
Men slike ubehagelige opplevelser,dreper nesten all kreativitet.......og noen skjønner definitivt ikke,eller vil ikke skjønne,hvor grensen for inspirasjon,og kopiering,går ! For meg ,som bruker forferdelig mye tid på dette,så virker nemlig dette utrolig respektløst....kan hende jeg er en smule naiv......det får heller være ! Men når man foreksempel kommer på en messe,og finner mange av "sine" varer der,uten å ha lagd noe selv........da skjønner man jo at enkelte ikke eier et snev av respekt ! Og da tenker jeg ikke på enkle skilt med God Jul,for det lager veldig mange.
Jeg selger bare mine varer gjennom bloggen,og fra et sted i nærområdet her,så det er ikke mange andre steder de har sjangsen til å se mine ting........ Så mange ganger tenker jeg at jeg bare lurer meg selv,med å vise noe her inne,og derfor vurderer å stenge hele bloggen. Men hvor skal jeg da få kontakt med alle dere,der ute.......
Drømmen er jo å ha et helt eget utsalgssted,men det er jo heller ikke mulig....og til dere som lurer på om jeg ikke kan ha nettbutikk,nei,jeg kan nok ikke det. For der må det jo ligge masse bilder.......selvsagt. Så derfor må jeg nok skuffe dere,desverre. Nå ble dette et lite koselig innlegg.....men siden dere stadig spør meg,velger jeg og si det som det er. Dette har jeg jo sagt før også,men nye lesere kommer stadig innom :) Så dersom dere ser noe,eller vil se helt andre ting,så send meg bare en mail,så sender jeg bilder,slik jeg har gjort hele tiden. Slik må det bare være.......selv om det er litt tungvindt. Håper dere forstår.
Disse småtagsene,ser jeg for meg inni en dørkrans av furu......men så langt har jeg ikke kommet,at jeg har lagd noen,bare fordi jeg skulle ta bilder :) Nå har jeg lagt trearbeidet på hylla for noen dager,og tatt frem papir i duse farger........herlig å se utover bordet,kikke i noen inspirasjonsbøker,- og vips....der kommer ideene,som perler på en snor........sa jeg EN snor.....? Tenker vi sier ti........... : ) Her bobler det over......ikke bare av surmuling,heldigvis.....hihiiii :)

12 kommentarer:

STEINKJERRINGA sa...

Hadde du skrevet innlegget i dag, så hadde jeg mistenkt deg for å være morragretten, men du har jo skrevet det i går.... Men spøk til side, jeg forstår hva du mener, og når folk går tom for ideer selv, så går de til bøker og til internett for å la seg inspirere, og så blir varene dine, mine og andres kopiert. Det har jeg også opplevd, men ikke så veldig mange ganger, og jeg må innrømme at jeg synes det er litt stas noen ganger, mens jeg andre ganger irriteres over det. Du lager veldig mye fint, og jeg liker å lese bloggen din, så du må for alt i verden ikke stenge den. Lykke til med julevarene dine - du er flink!

h.espe sa...

Hei på deg!
Ja, jeg forstår veldig godt hva du mener, og det er ikke gøy å se sine egne produkter kopiert. En ting er om man blir inspirert til å lage en ting til seg selv, men å kopiere for salg, det er å dra det for langt! Nå er det jo sånn at vi lar oss inspirere av hverandre, og du er helt klart en inpirasjon for meg! Likevel, unasett hva som inspirerer meg, så prøver jeg å lage "min greie" og ikke en kopi...

Ha en strålende flott dag - la kreativiteten boble :)

Stor klem fra Hildegunn

Grip dagen sa...

Har du stått opp med feil fot eller datt du rett i gulvet...?
Det er så vidt jeg tør stikke nesa inn her idag. Du høres ilter ut!
Jeg tør skrive slik, for jeg tror jeg kjenner deg etter utallige kommentarer frem og tilbake.
Jeg vet akkurat hvordan du har det. Jeg har laget ting for salg i 15 år og har hatt mange utstillinger.
For en tid tilbake så jeg bilder av noe en dame ska legge for salg her i nærheten. Det er ingen tvil om at hun har vært på Skulehuset, det er sikkert. Direkte kopi av noe jeg har laget, samt helt lik måte å presentere det på.
Jeg kjente et søkk av skuffelse og irritasjon i magen. At de tør!
Men jeg prøver å se forbi det. Det gir meg inspirasjon til å tenke enda lenger.
Mine og dine skilt med Gledelig Jul er temmelig like.
Jeg har brukt Edwardian skript siden vi fikk det installert på pc'n for mange år siden. Synes det er flott font. Liker også godt sjablonbokstaver, men de har jeg ikke brukt mye. Se du har endel av det - røft og stilig!
Ser av din kommentar at vi er like når det gjelder flere ting! Vi skulle nok blitt forfattere! Klapret avgårde på sorte, gamle skrivemaskiner...
Det er en eldre dame som leser bloggen min som har gitt meg noen fantastiske skatter. Hun vil de skal komme til et godt hjem, siden de har stor affeksjonsverdi for henne. Så gir hun dem til en fremmed! Jeg er overrasket, men selfølgelig svært takknemlig!

Idag fikk jeg et nytt, stort oppdrag. Har tidligere malt skilt utenpå en butikk (0,5x6 meter!)
Nå skal jeg lage mange små skilt i samme stil inne. De skal vise vareutvalget deres. Spennende!
Ønsker deg fine arbeidstimer sammen med papirposer og fine bilder. Håper du roer deg og forsetter med koselig blogging. Det er du flink til!
Klem Marit

Grip dagen sa...

Du ser nesten av våre kommentarer at vi beggge er glad i å skrive...
Vi fatter oss ikke i korthet, gjør vi vel?
Ha en god dag.

Berit T sa...

Joda jeg kjenner problemet på godt og vondt. Men det er nå en gang slik at er en kreativ, er med på messer og folk ser en selger, ja da kan du være sikker på at neste år så er en kopiert, ned til minste detalj. Tilogmed hvordan tauet er knyttet... Fryktelig irriterende, og det skal holde hardt for å ikke si noe.... Alle bør legge sitt eget preg på det en lager, tenke sjøl å utvikle nytt design.
Nå er det messetider igjen, og en holder sine ting tett til dagen er der, men så er det gjort, vær du sikker.
Når en har laget noe en er veldig fornøyd med, har en jo lyst å vise det rundt forbi, både på bloggen og ellers.
Jeg koser meg med bloggen din og håper ikke du legger ned. En utblåsning pleier å hjelpe på.

Ha en fin kvled.

VillaVårfrubakken sa...

Forstår din frustrasjon, men jeg håper virkelig ikke du stenger den fine bloggen din, du viser veldig mye fint, og jeg koser meg med innleggene dine. Hvor skal denne messa være ?
Jeg heier på deg videre...klem fra Mona

mormor sa...

det er greit å la seg inspirere,men IKKE KOPIERE!!!! håper du fortsetter med bloggen,den er så fin;)er innom hver dag!stå på! ha en fin dag;)

Liv Marit Bremseth sa...

Hei ! Jeg er innom bloggen din av og til, og blir inspirert av det jeg ser. Jeg selv driver innen søm av klær, men har prøvd masse forskjellige hobby sysler som du driver med, og det er gøy.
Du får trøste deg med at kopiene er aldri så bra som orginalene, og at kreativiteten din gir deg noe. Kan ikke skjønne at de har en god følelse når de står å selger noe de har kopiert.
Stå på, du inspirerer mange.

Anne på landet sa...

Oj... Nå ble jeg litt forskrekket!
At vi får ideer og inspirasjon av hverandre er jo så koselig. Men å kopiere er jo noe helt annet.
SÅ dårlig gjort!

Bare ikke la detet kvele kreativiteten din, for det er det ikke verdt.
Det er så utrolig koselig ting du viser :o)

Fin kreative helg ønskes deg med klem fra meg:o)

Puumuli sa...

Jag kan gott förstå dina tankar men allt detta borde inte påverka ditt jobb! Du ska absolut fortsätta med det du gör!!! Att bara kopiera och stjäla andras fina idéer får ingen att flyga så väldigt långt...

Ha en trevlig helg!

Kram
Sari från Puumuli

Jeanette sa...

Hei på deg! lurer på hvor mye du tar for disse fine god jul skiltene??
Og er veldig enig med deg i det at det er dårlig gjort å gjøre sånt! men jeg liker bloggen din og din kreativitet:-) Ha en flott helg videre:-)

Gina sa...

Ja va skal man si?
Forstår utrolig godt frustrasjonen din.. Jeg driver selv med litt kreativekrumspring i ny og ne og finner mye inspirasjon i hva andre driver med via blogger på det store nettet. Men å kopiere andre sine verk blir for meg bare utrolig trist. Ikke bare for den som blir kopiert, men også for den som kopierer. Har en ikke mer fantasi enn at en absolutt må gjøre ting akkurat likt alle andre, kan en like godt legge fra seg hele sulamitten og finne på noe annet å gjøre. Det er jo nettopp det å skape noe som gir mening!
Visst kan jeg finne på å bruke samme grunnmateriale, som feks påskeegg i papp, men jeg gidder ikke lage noe som er likt naboen sitt om du skjønner hva jeg mener.
Skjelden lager jeg to ting som er like også, for jeg synes det blir kjedelig.
(Så gjett om jeg var lei etter å ha laget bordkort og invitasjoner til en konfirmasjon i vår,hehe :P)

Håper du ikke lar deg "knekke" av kopimaskinene og fortsetter med både alt det flotte du lager og bloggingen! :)

Ha en herlig kreativ uke og husk å ta deg noen pauser inni mellom :)

Gina..